Gemeente Rotterdam

16 maart 2004

Presentatie plannen Sportjaar 2005

Het college van burgemeester en wethouders heeft 2005 uitgeroepen tot Sportjaar. Rotterdam draagt dat jaar ook de EU-titel Europese Sporthoofdstad. Namens het College presenteert wethouder Janssens (Middelen en Sport) op donderdag 18 maart vanaf 18.00uur in de Burgerzaal van het Stadhuis het Masterplan Rotterdam Sportjaar 2005.

In het Sportjaar 2005 wil het College een impuls geven aan verdere vernieuwing en versterking van de sport in al haar facetten met een attractief en veelzijdig sportief programma. In het Masterplan Rotterdam Sportjaar 2005 beschrijft het College hoe het in 2005 inhoud wil geven aan het themajaar Sportjaar 2005. Het Sportjaar vloeit voort uit de nota 'Rotterdam Sportstad', die in 2002 door het College werd vastgesteld. In die nota is een samenhangende visie vastgelegd op de sport in de komende tien jaar. Centraal daarin staat het Tienpuntenplan, waarin voorstellen worden gedaan voor investeringen in verbetering en vernieuwing van accommodaties en het organiserend vermogen van de stad op het gebied van sport. Ook worden daarin investeringen genoemd in activiteitenprogramma's en evenementen. In het Sportjaar 2005 zal voor het voetlicht komen wat er inmiddels is gerealiseerd van de nota Rotterdam Sportstad. Ook geeft het Sportjaar een extra impuls aan de doelstellingen uit het Tienpuntenplan.

Wethouder Janssens zal donderdag het Masterplan Sportjaar 2005 presenteren. Daarna volgt een rondetafelgesprek met betrokkenen vanuit de gemeente Rotterdam (zie programma hieronder). Ook andere betrokkenen, belanghebbenden en partners, zoals bedrijven, bonden, topsporters, citymarketing en evenementenorganisaties zijn uitgenodigd. Ook u bent van harte uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen. Na de presentatie worden exemplaren van het Masterplan uitgereikt. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

18.00 uur Ontvangst met drankje en hapje
18.30 uur Presentatie van het Masterplan 'Rotterdam Sportjaar 2005' door wethouder Janssens 18.45 uur Rondetafelgesprek onder leiding van Jan Dirk Stouten met: Nico Janssens, wethouder Sport, Gemeente Rotterdam Eric Gudde, algemeen directeur Sport en Recreatie Hans den Oudendammer, directeur Stichting Rotterdam Topsport Ed Goverde, directeur Stichting Rotterdam Sportsupport 19.00 uur Borrel
20.00 uur Einde programma

Noot voor de redactie/