Gemeente Amsterdam

Amsterdamse havendelegatie bezoekt Ivoorkust en Ghana Van der Horst en burgemeester Accra tekenen samenwerkingsovereenkomst 17 maart 2004 - Marjan Lansdaal

Op donderdag 18 maart ondertekenen loco-burgemeester Mark van der Horst en de nieuwe burgemeester van Accra (Ghana), de heer Stanley Nii Adjiri Blankson, een samenwerkingsovereenkomst. De gemeenten spreken hierin af kennis en ervaring uit te wisselen op het terrein van financieel management, organisatie en administratie van het Huwelijksregister en Ruimtelijke Ordening. De overeenkomst wordt aangegaan voor een periode van vier jaar. Daarnaast overhandigt de loco-burgemeester het eerste exemplaar van een zending van 5000 boekjes van `Kofi, a Royal Child' aan een hoge vertegenwoordiger van de koning van de Asantehene. Dit educatieve boekje verhaalt over de troonopvolger van de Asantehene en is door sponsoring van de gemeente en het bedrijfsleven in een Engelse vertaling verschenen.

De ondertekening maakt deel uit van een bezoek dat Van der Horst aan Ivoorkust en Ghana brengt. Hij geeft leiding aan een havendelegatie die op zondag 14 maart is vertrokken. Doel van de handelsmissie is de relatie met het bedrijfsleven te versterken en de bestuurscontacten te verstevigen. Voor de Amsterdamse economie is het onderhouden en versterken van de relaties met West-Afrikaanse landen van groot belang. De Amsterdamse havens zijn de belangrijkste toegangspoort voor Europa geworden voor de import en export van goederen uit Afrika. Zo wordt het merendeel van de cacao dat in deze landen geproduceerd wordt, via de Amsterdamse havens naar de diverse bestemmingen in Europa geleid.

De havenmissie bestaat naast Van der Horst uit ca. twintig deelnemers: bedrijven uit de Amsterdamse havens en vertegenwoordigers van het Gemeentelijk Havenbedrijf Amsterdam.

Pb-051

© Gemeente Amsterdam