Gemeente Utrecht

Werkbezoek burgemeester aan Noordoost in teken wijkveiligheid

Burgemeester Brouwer-Korf brengt morgen, donderdag 18 maart een werkzoek aan de wijk Noordoost. Om 13.30 uur wordt de burgemeester ontvangen in buurtcentrum De Leeuw, Samuel van Houtenstraat 1. Het bezoek staat in het teken van het wijkveiligheidsprogramma Noordoost 2004. Met name de gebiedsgerichte aanpak van Staatsliedenbuurt komt aan de orde. De burgemeester maakt een rondwandeling door de Staatsliedenbuurt en brengt een bezoek aan basisschool De Fakkel. Leerlingen hebben zelf regels bedacht voor de buurt die via posters zullen worden uitgedragen. De eerste poster met leefregels zal aan de burgemeester worden aangeboden.

Na een inleiding over het wijkveiligheidsprogramma 2004 door de wijkmanager Noordoost, begint om 14.00 uur de wandeling door de Staatsliedenbuurt, waarbij de burgemeester vergezeld wordt door leden van buurtcomité Staatsliedenbuurt, de wijkagent en medewerkers van Cumulus en Mitros.

Voor de Staatsliedenbuurt is een stedenbouwkundig plan in ontwikkeling dat onder meer voorziet in sloop- en nieuwbouw van woningen en herinrichting van de openbare ruimte. Door het onderwijsachterstandenbeleid is in de buurt een nauwe samenwerking tot stand gekomen tussen scholen en wijkwelzijnsorganisatie en ook is er extra inzet als het gaat om opbouwwerk en jeugdwerk.

Om 14.50 uur brengt de burgemeester een bezoek aan basisschool De Fakkel voor een presentatie van het project Veilige Staatslieden door het Schooladviescentrum en leerlingen van het leerlingenoverleg Junior Staatslieden.

Rond 15.15 uur is de burgemeester weer terug in De Leeuw en volgt een presentatie over de aanpak van de woonoverlast door de stedelijk coördinator projecten woonoverlast. Voor de Staatsliedenbuurt is een zelfstandig woonoverlast project opgezet. Voortgang van het project is van belang voor de sociale infrastructuur en voor het behouden van het gevoel van veiligheid in de buurt.

Na de presentatie is er ruimte voor verdere discussie en sluit de burgemeester haar werkbezoek om 16.00 uur af.

Noot voor de media:
Het programma is voor de pers toegankelijk vanaf 14.00 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mechelien van Gaalen, bestuurscommunicatie, tel. (030) 286 14 09 of met Sietske van Dijk, assistent wijkveiligheid, wijkbureau Noordoost, tel. (030) 286 39 40.

Utrecht, 17 maart 2004.