Gemeente Barneveld


Aandacht voor respect onder jongeren

Donderdag 18 maart gaan jongeren uit de gemeente Barneveld met elkaar in gesprek over geweld en ontoelaatbaar gedrag. Dit is een voortvloeisel uit een bijeenkomst in december 2003 over dit onderwerp. De afgelopen weken is er in de gemeente Barneveld weer een aantal incidenten geweest waarbij sprake was van geweld onder jongeren. Volgens burgemeester Burgering onderstrepen deze incidenten hoe belangrijk het is dat er meer aandacht wordt geschonken aan onderling respect.

Op 3 december 2003 organiseerde de Burgemeester een bijeenkomst in het gemeentehuis, waarbij vertegenwoordigers van kerken, scholen en maatschappelijke organisaties aanwezig waren. De reden van deze bijeenkomst was een aantal vervelende incidenten, waarbij jongeren elkaar mishandelden op grond van hun "anders zijn".

Week van aandacht voor onderling respect
Tijdens de bijeenkomst in december werd besloten, dat de week van 14 t/m 20 maart 2004 in het teken zou staan van geweld en ontoelaatbaar (strafbaar) gedrag onder jongeren. Alle deelnemers van de bijeenkomst in december is verzocht om deze week op hun eigen manier aandacht aan te besteden aan dit onderwerp.

Debat met jongeren
Verder werd op die avond voorgesteld om een bijeenkomst voor jongeren te organiseren over dit thema. Deze bijeenkomst vindt a.s. donderdagavond plaats in het gemeentehuis. De burgemeester zal die avond de discussie leiden en met de jongeren spreken over de problemen en de mogelijkheden om het onderling respect onder jongeren te vergroten.

Communicatie, 17 maart 2004

Mutatiedatum 17/03/2004