Eemland zuid, 09.20 uur

Tjeerd Woltjes 18-03-2004 - Nieuwsberichten Eemland zuid

Beroving met geroofde auto

(Zie ook nieuwsberichten Utrecht Stad d.d. 13-03-2004: Autodiefstal met geweld)

LEUSDEN Op woensdag 17 maart werd een vrouw beroofd. Bij de beroving werd gebruik gemaakt van een eerder in Utrecht gecarjackte Ford Focus.

Rond 11.30 uur stapte een 47-jarige vrouw uit Leusden op de Burgemeester de Beaufortweg uit haar auto. Zij pakte een boodschappentas uit de auto en werd vervolgens door een man om haar nek beetgepakt. Zij liet haar boodschappentas vallen en riep om hulp. De verdachte liet haar los, maar vervolgens kwam een tweede verdachte op haar af en kreeg zij van de eerste verdachte een klap tegen haar hoofd. Haar schoudertas werd door de verdachten gepakt en zij gingen er vandoor. Zij stapten in een geparkeerde auto: een groene Ford Focus voorzien van het kenteken 38-NG-XX en gingen er vandoor.

Het slachtoffer liep letsel aan haar hoofd op. In haar tas zaten persoonlijke bescheiden en een klein geldbedrag. De bij de straatroof gebruikte Ford Focus was op vrijdag 12 maart middels carjacking gestolen op de Croesestraat in Utrecht.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Lastige vrouw

AMERSFOORT In de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 maart werd een vrouw aangehouden.

Rond 00.45 uur kreeg de politie de melding dat een vrouw zich vervelend zou ophouden voor een woning aan de Sint Jorisstraat. Ter plaatse troffen politiemensen een 33-jarige vrouw uit Woudenberg aan. Zij wilde een bewoner van de straat spreken, maar die wilde geen contact met haar. De vrouw bleek behoorlijk onder invloed van alcohol en blootsvoets te zijn. De man die lastig werd gevallen, wilde geen aangifte doen en de vrouw werd verzocht weg te gaan. De politiemensen boden haar aan haar naar Woudenberg te brengen. Zij weigerde dit en zei te gaan lopen.

De politiemensen zagen dat zij naar de Stadsring liep en vervolgens in een auto stapte. Zij trokken een sprint en konden voorkomen dat de vrouw met de inmiddels gestarte auto weg kon rijden. Zij werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies zij 570 ug/l, terwijl; wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en zij kreeg een rijverbod van zes uur.

Fietser gewond

AMERSFOORT In de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 maart kwam een fietser in aanrijding met een bevriende bromfietser.

Rond 01.05 uur fietste een 38-jarige man uit Amersfoort links naast een 29-jarige Amersfoorste vriend van hem, die op een bromfiets reed. Toen zij werden ingehaald door een auto, week de fietser naar rechts uit, botste tegen de bromfietser en kwam ten val. Hij is met gezichtsletsel per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. De bromfietser raakte niet gewond.

Bromfietscontrole

HOOGLAND De politie heeft op woensdagochtend en aan het begin van de middag een brom- en snorfietscontrole gehouden op de Bunschoterstraat en het Brinkenpad.

Daarbij werden in totaal 35 bekeuringen uitgeschreven: onder andere voor het niet dragen van een helm (7), niet tonen verzekeringsbewijs (5), te hoog vermogen (12) en niet tonen van bromfietscertificaat (5).