Menzis


Bericht: Bestuurswisseling bij Menzis

Voorzitter Raad van Bestuur Henk Schildkamp per 1 september weg bij Menzis

Menzis, bestaande uit de zorgverzekeraars Amicon, Geové en Anderzorg en de Arbodienst Ardyn, zal per 1 september 2004 een nieuwe Raad van Bestuur hebben. In lijn met eerder gemaakte afspraken heeft Henk Schildkamp ervoor gekozen om per 1 september gebruik te gaan maken van de regeling om vervroegd uit te treden. De Raad van Commissarissen heeft bijzonder veel waardering voor zijn prestaties, maar heeft begrip voor zijn besluit.

De Raad van Commissarissen is blij dat zij er in is geslaagd per 1 september 2004 een nieuwe Raad van Bestuur te benoemen, die geheel uit eigen gelederen komt.

De nieuwe RvB bestaat uit drie leden te weten:

Roger van Boxtel, tevens voorzitter, met de portefeuille Zorg, Financiën, Corporate communicatie en HRM.

Wybe Cnossen met de portefeuille Commercie (marketing, sales en het arbo en reïntegratiebedrijf Ardyn/Prové).

Ruben Wenselaar met de portefeuille operationele zaken (Front Office, Back Office, ICT, Facilitaire diensten en Juridische zaken).

De leden van de nieuwe Raad van Bestuur kunnen stoelen op de benodigde strategische kennis en ervaring onder andere op het gebied van zorg- en zorgverzekeringen, verzuimmanagement en reïntegratiediensten binnen en buiten Menzis. Roger van Boxtel bekleedt thans de functie van directievoorzitter van de businessunit Menzis Zorg, Wybe Cnossen is directievoorzitter van Ardyn en Prové en Ruben Wenselaar is directievoorzitter van Amicon zorgverzekeraar.

Na goedkeuring door de NMa van de overname van DKV Nederland door Menzis zal Martin Kerkhof, thans directeur van DKV Nederland (waaronder de verzekeraars Rijnmond en NVS ressorteren) als toegevoegd lid van de Raad van Bestuur,specifiek verantwoordelijk zijn voor de organisatie en toekomstige positionering van de tussenpersonenactiviteiten en de inkomensverzekeringen binnen Menzis.