Vereniging Nederlandse Gemeenten

__________________

Aanvraagformulieren Tijdelijke regeling eenmalige uitkering bestrijding regionale wateroverlast beschikbaar (18/03/04)

In onze nieuwsbrief van 3 maart jl. hebben wij u geïnformeerd over de plaatsing van de uitgebreide voorlichtingstekst over de Tijdelijke regeling eenmalige uikering bestrijding regionale wateroverlast op www.vng.nl en www.vngnet.nl.

In deze nieuwsbrief hebben wij aangekondigd dat per medio maart nadere informatie zou volgen over de aanvraagformulieren en de aanvraagprocedure. Inmiddels is de gezamenlijke voorlichtingstekst beschikbaar, die wij hiervoor samen met het ministerie van V&W, de UvW en het IPO hebben opgesteld. Per 17 maart 2004 hebben wij deze tekst ook geplaatst op onze sites: www.vng.nl en www.vngnet.nl (onder het beleidsonderwerp Milieu en Water (Water/NBW). De tekst is daarnaast te vinden op www.nederlandleeftmetwater.nl.

De belangrijkste punten zijn:
Senter gaat voor het ministerie van V&W de voorlichting verzorgen over het indienen van aanvragen. Daarvoor wordt een telefonische helpdesk ingericht, bereikbaar onder nummer: 070 373 54 55 en per e-mail via: water@senter.nl,
de officiële aanvraagformulieren kunt u downloaden van de Sentersite: www.senter.nl/water. Op deze site is ook de toelichting op het aanvraagformulier geplaatst alsmede het controleprotocol voor de accountant(sverklaring),
aanvragen kunnen alléén per post worden ingediend. Van elektronische indiening is afgezien omdat nog niet alle gemeenten en waterschappen over dezelfde internetfaciliteiten beschikken.

Op onze sites blijft de informatie over de werking van de regeling, de tekst van de regeling zelf en de toelichting op de regeling de komende tijd beschikbaar. Voor alle duidelijkheid wijzen wij u erop dat de regeling per 1 april as. wordt opengesteld. Tenslotte treft u in de gezamenlijke voorlichtingstekst een indicatie van het type projecten dat in het landelijk en stedelijk gebied voor subsidietoekenning in aanmerking zou kunnen komen en een omschrijving van projecttypen aan, die beslist niet onder de regeling kunnen vallen. Bij de beoordeling van de projecten zal het provinciale advies een belangrijke rol spelen en ligt uiteraard de verantwoordelijkheid bij Senter in opdracht van het ministerie van V&W.