Eemland noord, 10.15 uur

Utrecht 18-03-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Rijbewijs kwijt

BAARN In de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 maart werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 00.20 uur zagen politiemensen een automobiliste slingerend over de Stationsweg rijden. De bestuurster, een 47-jarige vrouw, bleek beduidend teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies zij 590 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs werd ingevorderd.

Gebroken been

SOEST Op woensdag 17 maart brak een meisje haar been bij een valpartij.

In de loop van de middag fietste een 10-jarig meisje uit Soest met een vriendin over de Boerenstreek. Zij kwamen in botsing met elkaar, waardoor het 10-jarige meisje ten val kwam. Het meisje is aanvankelijk met beenletsel naar haar huisarts gebracht, maar werd vervolgens per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort vervoerd. Daar bleek dat haar been was gebroken. Nadat haar been in het gips was gezet, mocht zij naar huis.

Gordelcontrole

SOEST De politie heeft op woensdag 17 maart in de middag een gordelcontrole op de Beukenlaan gehouden. Elf bestuurders droegen geen gordel en kregen een bekeuring van 45,-.