Eicon Networks lanceert Diva Server V-Series productfamilie

Nieuwe adapters voor spraak- en telefoonconferentietoepassingen

Den Haag,18 maart 2004 - Eicon Networks lanceert de Diva Server V-Series familie van adapters voor spraak- en telefoonconferentietoepassingen. De nieuwe productfamilie bestaat uit een complete reeks van intelligente adapters voor real-time spraakherkenning en -verwerking, die volledig geïntegreerd kunnen worden met applicaties. Dit levert een hoog prestatieniveau, uitgebreide functionaliteit en kostenbesparingen op.

De Diva Server V-Series adapters zijn volledig schaalbaar en zijn beschikbaar in versies voor E1-, T1- en ISDN Primary Rate-verbindingen, alsmede voor zowel meerdere als enkelvoudige ISDN Basic Rate verbindingen. In één server kunnen maximaal 4 adapters met elkaar gecombineerd worden, waarmee maximaal 120 communicatiekanalen ontstaan voor een continue verwerking van telefoonverkeer en spraakherkenning. De adapters zijn geschikt voor zowel de PCI-X als PCI 2.2 standaard, zodat gebruikers de nieuwste servers kunnen inzetten voor hun toepassingen.

De Diva Server V-Series beschikt over een uitgebreide reeks functies voor spraakverwerking, waaronder toondetectie en -generatie, detectie van spraakactiviteit en echo-onderdrukking. De adapters kunnen zowel standaard gecodeerd PSTN-verkeer afhandelen als gecomprimeerde data, zodat ze in vrijwel ieder telefoniesysteem toepasbaar zijn. Krachtige Digital Signal Processors (DSPs), één voor ieder communicatiekanaal, voeren deze complexe verwerkingen in real-time uit. Ze leveren optimale prestaties tegen lagere kosten.

De Diva Server V-Series ondersteunt Generic Tone Detection and Generation voor meer flexibiliteit bij het aanpassen aan de plaatselijk geldende signaalstandaarden. Dankzij de Automatic Gain Control (AGC) -functie, wordt de spraakkwaliteit en het maximum aantal deelnemers aan telefoonconferenties verhoogd. Per telefoonconferentie is er nu een maximum van 60 deelnemers. Daarnaast zorgt de integratie met telefooncentrales onder andere voor de juiste parameters bij ETSI DSS-1 en Q-SIG signalen.

Eicon kondigt tevens de Diva Server Software Suite 7.0 aan, die de nieuwe Diva Server V-Series adapters ondersteunt. Diva Server Software Suite 7.0 ondersteunt alle Microsoft Server-systemen, waaronder Windows Server 2003, Windows 2000, Windows XP en Windows NT. De driver voor Windows 2000/XP/2003 die bij Diva Server Software Suite 7.0 wordt geleverd, is gecertificeerd door Microsofts Windows Hardware Quality Lab (WHQL). Eicon Networks
Eicon Networks is wereldwijd leverancier van betrouwbare communicatieproducten voor bedrijfsapplicaties binnen netwerken. Tot het portfolio van het bedrijf behoort een volledige reeks producten voor het koppelen van PC's en servers aan Internet en bedrijfsnetwerken, geldautomaten, financial clearing netwerken, Voice-over-IP, unified messaging, fax serving en Diva Server kaarten, die overal ter wereld gebruikt kunnen worden zonder dat veranderingen in applicaties nodig zijn. Eicon distribueert, verkoopt en ondersteunt haar producten in meer dan tachtig landen, via een netwerk van verkooppartners, telecommunicatiebedrijven, Internet Service Providers (ISP's) en Original Equipment Manufacturers (OEM's), waaraan Eicon ook op lokaal niveau ondersteuning biedt. Meer informatie over Eicon Networks is te vinden op www.eicon.nl.



Ingezonden persbericht