Eicon Diva Server-productfamilie bereidt de weg voor migratie naar Voice over IP oplossingen

Nieuwe software integreert bestaande telefonietoepassingen binnen IP-omgevingen

Den Haag, 18 maart 2004 - Eicon Networks zal zijn Diva Server-productfamilie uitbreiden met nieuwe oplossingen die een naadloze migratie van bestaande telefoon-, fax- en berichtenoplossingen naar IP-omgevingen mogelijk maken. Er zijn reeds tal van IP-telefonieapplicaties op de markt die gebaseerd zijn op de geavanceerde Voice over IP (VoIP) -technologie van de Diva Server-productreeks. Door een nieuwe, op IP gebaseerde softwarecomponent toe te voegen aan de Diva Server API, biedt Eicon ontwikkelaars directe toegang tot de wereld van IP-telefonie. Verder maakt deze uitbreiding een naadloze integratie mogelijk met op H.323 en SIP-gebaseerde softwarematige telefooncentrales en call manager-platforms.

De Diva Server API is een krachtige programmeerinterface die door vele vooraanstaande leveranciers van telefoon-, fax- en berichtentoepassingen wordt gebruikt. Met de nieuwe op IP gebaseerde softwarecomponent wordt deze API aanzienlijk uitgebreid zodat alle huidige toepassingen direct bereikbaar zijn voor IP-telefoons en op software gebaseerde telefoons binnen een IP-telefonie omgeving. Applicatieontwikkelaars kunnen direct rendement halen uit hun investeringen en hoeven niet zelf H.323 of SIP-protocol implementaties te ontwikkelen. Dankzij de ondersteuning voor aanvullende diensten en het real-time T.38 Fax over IP (FoIP) -protocol kunnen zelfs de meest geavanceerde oplossingen voor berichtenverkeer en call center-toepassingen transparant samenwerken met zowel bestaande telefoonsystemen als met IP-telefoons.

Aangezien de nieuwe IP-softwarecomponent volledig is geïntegreerd met de Diva Server API, is er een grote verscheidenheid aan configuraties mogelijk. Deze lopen uiteen van gemixte of hybride installaties in combinatie met intelligente Diva Server-adapters, tot pure stand-alone applicaties op basis van IP. Bij een hybride configuratie kunnen bestaande applicaties die zijn gebaseerd op Diva Server fungeren als basis voor vrijwel ieder type VoIP- en FoIP-gatewayplatform. Daarnaast bieden ze een consistente interface voor het ontwikkelen van applicaties. Bij pure IP-configuraties is het mogelijk om geavanceerde afhandelingprocessen geheel softwarematig uit te laten voeren en voor minder krachtige systemen wordt tevens een duidelijk migratiepad geboden.

Eicon Networks
Eicon Networks is wereldwijd leverancier van betrouwbare communicatieproducten voor bedrijfsapplicaties binnen netwerken. Tot het portfolio van het bedrijf behoort een volledige reeks producten voor het koppelen van PC's en servers aan Internet en bedrijfsnetwerken, geldautomaten, financial clearing netwerken, Voice-over-IP, unified messaging, fax serving en Diva Server kaarten, die overal ter wereld gebruikt kunnen worden zonder dat veranderingen in applicaties nodig zijn. Eicon distribueert, verkoopt en ondersteunt haar producten in meer dan tachtig landen, via een netwerk van verkooppartners, telecommunicatiebedrijven, Internet Service Providers (ISP's) en Original Equipment Manufacturers (OEM's), waaraan Eicon ook op lokaal niveau ondersteuning biedt. Meer informatie over Eicon Networks is te vinden op www.eicon.nl.