Ingezonden persbericht


CA, DE MANAGEMENT SOFTWARE EXPERT, VERSTERKT DESKTOPMANAGEMENT POSITIE MET DE ACQUISITIE VAN MIRAMAR SYSTEMS

Gepatenteerde OEDesktop DNA¹ oplossingen stroomlijnen PC-migraties en verlagen de werkdruk voor support-afdeling

Nieuwegein, 18 maart 2004 - Computer Associates International, Inc. (CA) maakt de acquisitie bekend van Miramar Systems, Inc. (Miramar), een specialist op het gebied van desktop-migratie tools. Het gaat hierbij om een transactie die volledig met kasgeld is gefinancierd. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

De overname verstevigt de positie van CA op de desktopmanagement markt door middel van de gepatenteerde OEDesktop DNA¹ technologie. Met deze technologie wordt het uitvoeren van upgrades voor PC¹s en besturingssystemen aanzienlijk vereenvoudigd. Onlangs noemde Gartner Inc. in het Magic Quadrant van 2003 Miramar een koploper op het gebied van migratie van PC-gegevens en -instellingen. De technologie van het bedrijf werkt wereldwijd op miljoenen PC¹s.

"Voor wat betreft desktopmanagement hebben onze klanten twee hoofddoelstellingen: het verlagen van de total cost of ownership voor PC¹s en het garanderen van maximale opbrengst van hun PC-investeringen," aldus Mark Barrenechea, senior vice president productontwikkeling bij CA. "Met de unieke producten van Miramar kunnen onze klanten deze beide doelen behalen. Bovendien kunnen ze hun technologiemigratie stroomlijnen, ervoor zorgen dat desktop-upgrades sneller rendabel worden en inefficiënte PC-huishouding elimineren."

CA¹s recent geïntroduceerde desktopmanagement bundel combineert oplossingen voor asset management, softwaredistributie en remote control voor een aantrekkelijke prijs. De Bundel kan naar wens uitgebreid worden met data back-up, antivirus en vulnerability management oplossingen. CA zal de OEDesktop DNA¹ technologie integreren in haar gerenommeerde Unicenter, BrightStor en eTrust productsuites en zal daarnaast de individuele Miramar producten onder de naam van CA op de markt brengen.

Iedereen die wel eens naar een nieuwe PC is overgestapt of een upgrade heeft meegemaakt, weet hoeveel moeite het kost om de vertrouwde desktop-omgeving te herstellen. Dit probleem wordt vergroot wanneer een bedrijf upgrades of aanpassingen voor tienduizenden PC¹s moet uitvoeren. Deze uitdagingen zijn nu extra relevant, omdat het gestaag verbeterende economische klimaat bedrijven nu in staat stelt lang uitgestelde desktop-upgrades te gaan uitvoeren. Bovendien geven de huidige beveiligingskwesties ook aanleiding tot frequente desktop-updates.

Wanneer PC¹s vervangen of ge-upgrade worden, dan moet hun OEDNA¹ - de diverse systeem- en applicatie-instellingen, werk- en printerinstellingen, bestanden en -mappen, e-mail adresboeken, etc. ­ worden bewaard om te garanderen dat eindgebruikers ononderbroken door kunnen werken. Als dit handmatig wordt uitgevoerd, kan het proces tijdrovend, arbeidsintensief, foutgevoelig en kostbaar zijn.

Deze OEDesktop DNA¹ oplossingen verhogen de tevredenheid van de gebruikers en reduceren kostbare downtime. De CA oplossingen beheren nu alle aspecten van de PC-configuratie. Op deze manier wordt de total cost of ownership van PC¹s verlaagd.

Miramar werd in 1989 opgericht en het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Santa Barbara, CA (Verenigde Staten). De producten van Miramar worden in meer dan 30 landen gedistribueerd.

(456 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Computer Associates
Computer Associates International, Inc. (NYSE: CA), één van de grootste softwarebedrijven ter wereld, ontwikkelt en levert management software waarmee ondernemingen hun IT-omgeving kunnen beheren. De CA producten richten zich op het management van infrastructuur, storage en security, alsmede op portals, development en application life cycle management. Opgericht in 1976, is CA uitgegroeid tot de management software expert met vestigingen in ruim 100 landen en een hoofdkantoor in Islandia nabij New York. Het kantoor van CA in Nederland bevindt zich in Nieuwegein. Voor meer informatie, zie http://ca.com

© 2004 Computer Associates International, Inc. One Computer Associates Plaza, Islandia, N.Y. 11749. All trademarks, trade names, service marks, and logos referenced herein belong to their respective companies.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Kim van Bokhoven en Lilian van Tongerlo van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: 040-235 46 00 Fax: 040-235 46 01 E-mail:kimv@lewispr.com www.lewispr.com
lilianv@lewispr.com

Voor meer informatie over CA kunt u contact opnemen met Gregor Petri, CA: Tel: 030-604 83 45 Fax: 030-604 73 57
Email: gregor.petri@ca.com

---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---