Politie Drenthe

Donderdagochtend 18-03-04

Assen 18-03-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Rijbewijs ingevorderd na ongeval
KLAZIENAVEEN - Woensdagavond veroorzaakte een 18-jarige automobilist uit Nieuw Dordrecht een aanrijding op de Dordsedijk, waarop zijn pas verkregen rijbewijs is ingevorderd. De jongeman reed met een veel te hoge snelheid over de Dordsedijk en haalde daar, rijdend richting Weiteveen, een 26-jarige automobiliste uit Weiteveen in. Bij het inhalen raakte hij de controle over zijn auto kwijt en botste tegen de auto van de vrouw. Die werd daardoor gelanceerd en kwam aan de andere kant van de sloot tot stilstand. De veroorzaker kwam net voor de sloot tot stilstand. De vrouw, die bij het ongeval bekneld raakte, is door de brandweer uit de auto bevrijd. Ze is met verwondingen aan haar hoofd naar het Scheperziekenhuis gebracht.

Alcomobilist aangehouden
ZUIDLAREN - Woensdagavond controleerde de politie een 68-jarige man uit Zuidlaren die met zijn auto over de Kerkbrink reed. Bij de controle bleek dat hij gedronken had. De ademtest kwam uit op 340, waarop hem na overleg met Justitie een boete van 300 is opgelegd.

Auto-inbraken
GROLLOO - Woensdag overdag zijn rond 12.00 uur op de parkeerplaats aan de Uteringsweg twee autos opengebroken. Een 52-jarige vrouw uit Munnekezijl mist een tas met onder meer een portemonnee en een GSM, die ze in de auto had laten liggen. Een 23-jarige man uit Warfstermolen is een tas met daarin een digitale fotocamera kwijtgeraakt. Van beide autos is een zijruit ingeslagen.

Winkeldief mag direct zitten
ZUIDLAREN - Woensdagmiddag is een 36-jarige vrouw uit Groningen betrapt bij de diefstal van een trainingspak in een winkel aan de Stationsweg. Ze kreeg daarvoor een snelrechtdagvaarding. Bij controle bleek ze nog vier weken gevangenisstraf te moeten uitzitten. Ze blijft nu vastzitten tot half april.

Hennepkwekerij aangetroffen
EMMEN - Woensdagavond tegen 23.30 uur kreeg de politie een melding dat in een woning aan de Balingerbrink werd ingebroken. Ter plekke troffen agenten twee mannen uit Emmen, 18 en 21 jaar oud, in de woning aan. Daarbij werd een complete hennepkwekerij aangetroffen met ruim 500 planten. De kwekerij is meteen ontmanteld. De woning bleek niet bewoond te worden maar volledig ingericht als hennepkwekerij. De twee aangehouden verdachten zijn ingesloten voor een nader onderzoek.

Lawaaischopper bekeurd
MEPPEL - Woensdagnacht rond 2.30 uur bracht de politie een bezoek aan de Wibautstraat nadat daar meerdere meldingen over geluidsoverlast door harde muziek vandaan waren gekomen. De boosdoener, een 35-jarige man, kreeg een proces-verbaal aangezegd. Ongeveer een uur later was het weer raak. Daarop is de stereotoren in beslag genomen en wordt ook van de tweede keer proces-verbaal opgemaakt.

Pistool in beslag genomen
ZUIDLAREN - Woensdagavond is een 43-jarige man uit deze plaats aangehouden nadat bij hem een pistool is aangetroffen. Bij de politie was informatie binnengekomen dat de man een pistool zou hebben en hij werd kort daarop met een bezoek vereerd. Het bleek te gaan om een groot model alarmpistool, verboden op grond van de Wet Wapens en Munitie. Het pistool is in beslag genomen en de man krijgt een proces-verbaal.

Ernest Zinsmeyer verzorgt de persvoorlichting voor Politie Drenthe tot vanmiddag 16.30 uur. Telefoon 0592 361127. info@politie-drenthe.nl Na 16.30 uur neemt Roel Hallink het perspiket over tot maandagochtend 8.00 uur.