AutoRai

18-3-2004

La fête des Limousines

Het was in de tijd van PopArt en Abba dat de Franse autofabrikanten in de hogere middenklasse de strijd met elkaar en de gevestigde orde aanbonden. In de jaren 70 en 80 lanceerden zij één voor één en zorgvuldig gepland nieuwe topmodellen:

de Renault 20, 25 en 30, de Peugeot 505 en 604, de Citroën CX en de Talbot Tagora. Die hebben inmiddels de klassiekerstatus verworven en dat deed een aantal liefhebbers besluiten ze bijeen te brengen binnen een uniek evenement: La fête des Limousines. Noteert u 5 juni 2004 vast in de agenda

Terwijl luxe en comfort nog niet vanzelfsprekend waren ontwikkelden de Fransen karakteristieke automobielen die hun inzittenden in weelde hulden. Denk terug aan de jaren waarin welgestelden met een licht excentrieke smaak zich verplaatsten in een sierlijke grote Renault met vijfde deur, een ruime en tijdloze Peugeot 505 of 604, een extravagante Citroën CX of - in een enkel geval - een exclusieve Talbot Tagora. Deze haute-de-gamme-modellen duiken inmiddels nog zelden in het straatbeeld op, maar mogen volgens de liefhebbers nooit in de vergetelheid raken. Daarom organiseren de Nederlandse clubs op 5 juni La fête des Limousines, een sfeervol treffen waarin de glorie van weleer opnieuw tot leven komt. Als lokatie is gekozen voor Het Wijnfort nabij Nijmegen, dat een stijlvol decor voor de chique voitures zal vormen.

Centraal staan drie jubilarissen: de Renault 25 (20 jaar), de Peugeot 505 (25 jaar) en de Citroën CX (30 jaar). Bovendien zal er aandacht zijn voor de oprichting van het Peugeot 604-register. Eigenaren en/of aanbidders van dergelijke autos: reis 5 juni naar Het Wijnfort af. Ook een Renault 20/30 en een - o zo zeldzame - Talbot Tagora ziet de organisatie graag komen; glanzend of met zichtbare levenservaring. Iedere liefhebber kan La fête des Limousines vrijblijvend en kosteloos bijwonen! Het duurt van 11.00 uur tot 16.00 uur. Adres van Het Wijnfort: Bemmelsedijk 4, Lent.

Wat staat er zoal op het programma? Alle betrokken clubs geven acte de présence en stellen documentatie tentoon, in een minitheater komen diverse autentieke promotiefilms van de autos voorbij, er vindt een Concours dans son Jus plaats en wie zelf proviand meeneemt of het ter plaatse inslaat kan aan la grande pique-nique deelnemen. Natuurlijk heeft iedereen de hele dag door gelegenheid om uitvoerig met de diverse limousines kennis te maken. Er zullen vast en zeker heel wat interessante wetenswaardigheden, persoonlijke ervaringen en anekdotes worden uitgewisseld en wellicht krijgen sommigen de kans een mooie aankoop te doen.

Laagdrempeligheid, gezelligheid en een joie de vivre-ambiance staan voorop. De organisatie hoopt vele liefhebbers te mogen ontmoeten, die samen een kleurrijke verzameling autos bijeenbrengen. Surf voor de meest actuele informatie naar.