Politie Zuid-Holland-Zuid

18/03 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

18-03-2004 - Persberichten District II

INBRAAK WONING; AUTO GESTOLEN
GORINCHEM - In de nacht van dinsdag 16 maart op woensdag 17 maart is ingebroken in een woning aan de Hoofdwal in Gorinchem. Uit de hal van de woning werden autosleutels meegenomen, waarna de voor de deur geparkeerde zwarte Subaru Impreza, kenteken TV-RL-44 werd gestolen. Men kwam binnen na het verwijderen van een ruit naast de achterdeur. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

DIEFSTAL FIETS
LEERDAM - Twee mannen van 34 en 45 jaar uit Leerdam zijn aangehouden wegens diefstal van een fiets. Dat gebeurde op woensdagmiddag 17 maart 2004 omstreeks 14.00 uur in de Esdoornstraat in Leerdam. Politieagenten troffen bij de verdachten een fiets aan met een doorgekraste postcode. Na onderzoek bleek dat de fiets was gestolen voor een winkel. Na verhoor zijn de verdachten met een dagvaarding heengezonden.

BROMFIETSCONTROLE
PAPENDRECHT - Tijdens een bromfietscontrole op de Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht hebben politieagenten 25 bekeuringen uitgedeeld. Zij deden dit voor onder andere te veel vermogen en geluid en diverse technische gebreken. Ze hielden de controle op woensdag 17 maart 2004 van 11.00 tot 13.30 uur. In totaal controleerden zij 50 bromfietsen.

MOTORRIJDER ONDERUIT
PAPENDRECHT - Een 30-jarige motorrijder uit Zwijndrecht is onderuit gegaan. Dat gebeurde op woensdagmiddag 17 maart 2004 omstreeks 12.15 uur in een bocht van de Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht. De motorrijder verloor door onbekende reden de macht over het stuur en viel. Hij is met nek- en schouderklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De motorfiets raakte rondom beschadigd.

DOORGEREDEN
PAPENDRECHT Agenten hebben een 18-jarige autobestuurder uit Papendrecht meegenomen naar het bureau. Hij met zijn auto kreeg op woensdagmiddag 17 maart 2004 een ongeval met een ander voertuig op de kruising van de Vijzellaan met de Onderslag in Papendrecht. De 18-jarige reed door. Getuigen noteerden het kenteken en gaven dat door. De automobilist verklaarde dat hij niets had gemerkt van de aanrijding.

SNELHEIDSCONTROLE
SCHOONREWOERD - Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg N 484 in Schoonrewoerd hebben politieagenten 39 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op woensdagmorgen 17 maart 2004 van 07.30 tot 10.00 uur. In totaal controleerden zij 1.400 voertuigen. De hoogst gemeten snelheid op deze 80 km/uur weg bedroeg 126 km/uur.