Politie Zuid-Holland-Zuid

18/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

18-03-2004 - Persberichten District I

WINKELDIEFSTALLEN
DORDRECHT - Twee mannen van 26 en 31 jaar respectievelijk uit Eindhoven en Rotterdam zijn aangehouden wegens winkeldiefstal. Dat gebeurde op woensdagmiddag 17 maart 2004. Het duo stal uit twee winkels aan het Statenplein. In de ene winkel stalen ze zeven elektrische tandenborstels ter waarde van 90 euro en bij de andere winkel drie inktpatronen ter waarde van 40 euro. Ze werden betrapt door een beveiligingsbeambte en overgedragen aan politieagenten. Na verhoor zijn de verdachten met een dagvaarding heengezonden.

BEDREIGING
DORDRECHT - Een 21-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens bedreiging. Dat gebeurde op woensdagmiddag 17 maart 2004 op het Vogelplein in Dordrecht. De man bedreigde een 42-jarige vrouw uit Dordrecht met de dood en beledigde haar. De verdachte is ingesloten. De aanleiding van het feit ligt in de relationele sfeer. In de loop van de avond zag de 21-jarige kans te ontsnappen uit het politiebureau. Hij liep een verhoorkamer uit, de nooduitgang door en klom over het hek. Op donderdagochtend meldde de verdachte zich weer bij de politie.

GESLAGEN
DORDRECHT Een 17-jarig meisje uit Dordrecht is door de politie aangehouden. Zij gaf bij een ruzie een ander 15-jarig meisje uit Dordrecht een klap. Dat gebeurde op woensdagmiddag 17 maart 2004 op de Koningstraat in Dordrecht. De verdachte vroeg aan de 15-jarige of ze een sigaret had. Deze reageerde eerst niet waardoor de ruzie ontstond.

SHAG EN SIGARETTEN
DORDRECHT Een man die een mintgroene jas en een spijkerbroek droeg heeft uiteindelijk alleen een paar pakjes shag en sigaretten gestolen. De verdachte van ongeveer 1.80 meter lang liep op woensdagavond 17 maart 2004 een tankstation aan de Hugo de Grootlaan in Dordrecht binnen. Hij vroeg om de rookwaren. Hierna liep de verdachte naar een koelkast en vervolgens bedreigde hij een 21-jarig personeelslid met een mes en had het over een overval. Hierna vertrok de verdachte en liep weg in de richting van de Weeskinderendijk. Getuigen die iets zagen of weten kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

BRAND
DORDRECHT Door vermoedelijk kortsluiting is een dekbed in brand gevlogen. Gelukkig sliep de 54-jarige vrouw die onder het dekbed lag nog niet zo vast. Ze schrok wakker door de rook en bluste samen met haar buurvrouw de brand. De ambulance bracht haar wel naar een ziekenhuis voor controle en observatie in verband met ingeademde koolmonoxide. De melding vanaf het pand op de Wilhelminastichting in Dordrecht kwam binnen op donderdag 18 maart 2004 net na middernacht. Agenten vonden de bewoonster liggend bij de buurvrouw voor de deur. De kortsluiting ontstond naast het bed.

ALCOHOL
DORDRECHT De politie heeft het rijbewijs van een 31-jarige automobilist uit Dordrecht ingevorderd. En dat kwam omdat de man in zijn auto reed met een te hoog alcoholpromillage. Agenten controleerden hem op donderdag 18 maart 2004 omstreeks 01.50 uur op de Reeweg Oost in Dordrecht.