Gemeente Westerveld

18-3-2004
Westerveld en Actium voeren woningmarktonderzoek uit

Gemeente Westerveld en Woonstichting Actium laten dit voorjaar gezamenlijk een woningmarktonderzoek uitvoeren door een onafhankelijk adviesbureau. In dit onderzoek wordt door middel van een bewonersenquête bekeken hoe bewoners van de gemeente denken over hun huidige woonsituatie en wat hun woonwensen zijn. Het onderzoek wordt gehouden in het kader van het vernieuwen van het woonplan.

In 2002 hebben de gemeente Westerveld en Woonstichting Actium een woonplan opgesteld. Dit plan willen gemeente en Actium nu actualiseren. In het vernieuwde woonplan komen onder andere plannen voor nieuwbouw, verbetering van bestaande wijken en buurten, ouderenhuisvesting in de dorpen aan de orde.

Voor een goede woonvisie is het belangrijk dat de gemeente en Actium weten hoe bewoners denken over het wonen in Westerveld. Daarom zal eind maart een grootscheepse bewonersenquête worden gehouden in de gemeente Westerveld. Om een zo goed en betrouwbaar mogelijk beeld te krijgen van de mening van de inwoners, is er voor gekozen om het onderzoek te laten verrichten door het onafhankelijke adviesbureau ARCADIS.

In totaal worden ongeveer 4.200 huishoudens aangeschreven. Dit betreft alle huurders van Actium en een steekproef van 40% onder de overige huishoudens. In de vragenlijst komen onderwerpen als veiligheid en woonomgeving aan de orde. Ook de woonwensen kunnen aangegeven worden. Voor thuiswonende jongeren vanaf 17 jaar is een aparte vragenlijst opgesteld. De gemeente en Actium vinden het belangrijk om een duidelijk beeld te krijgen van de wensen van deze zogenaamde starters op de woningmarkt.

Het is voor de gemeente en de woonstichting van groot belang dat de vragenlijst geretourneerd wordt, zodat zij in hun toekomstige beleid op het gebied van wonen goed in kunnen spelen op de woonwensen van de inwoners van Westerveld. De resultaten van het woningmarktonderzoek worden bekend gemaakt middels het huis-aan-huisblad ?De Westervelder?, het huurdersblad van Actium en de websites van gemeente en Actium.