Gemeente Nieuwegein

Collegebesluiten van 16 maart 2004

B&W-belicht bevat samenvattingen van de openbare besluiten uit de wekelijkse collegevergadering. Hoewel deze samenvattingen met zorg zijn samengesteld, kunt u er geen rechten aan ontlenen: de samenvattingen geven immers een beknopt beeld van de beleidsstukken waarover het college heeft besloten.

Portefeuille van burgemeester Cor de Vos

Ontwikkeling bevolking en aantal woningen in 2003 (2004/3329) De bevolking van Nieuwegein is in 2003 licht afgenomen van 62.151 tot 61.806 inwoners op 1 januari 2004. De woningvoorraad is in 2003 iets toegenomen van 26.231 tot 26.274 woningen op 1 januari 2004. De gemeente heeft dit jaar wederom een cijferwijzer op handzaam formaat uitgegeven met daarop deze en andere kerncijfers van de gemeente. Deze is verkrijgbaar in de Stadswinkel in het gemeentehuis.

College stelt uitwerkingsplan reorganisatie Brandweer vast (2004/3328) De Ondernemingsraad en het Georganiseerd Overleg hebben ingestemd met het uitwerkingsplan in het kader van de reorganisatie van de sector Brandweer. Het college van B&W heeft daarom het uitwerkingsplan nu definitief vastgesteld. De gemeente kan nu starten met de implementatiefase.

Portefeuille van wethouder Carla Breuer

Jaarrekening 2002 Anna van Rijn College (2004/12406) Het college heeft kennis genomen van de Jaarrekening 2002 van het Anna van Rijn College. De jaarrekening 2002 geeft geen aanleiding tot het maken van opmerkingen.

Portefeuille van wethouder Evert van Linge

Deze week geen onderwerpen in deze portefeuille.

Portefeuille wethouder Corrie van Rooijen

Milieuverguning Koninklijke Fabriek Inventum (2004/9595) Het college legt de definitieve milieuvergunning voor Koninklijke Fabriek Inventum vanaf 17 maart 2004 ter inzage in de Stadswinkel. Tot en met 27 april 2004 kan door middel van een brief aan de Raad van State, in beroep worden gegaan tegen de vergunning. Beroep kan alleen worden ingesteld door degene die al eerder bedenkingen heeft ingebracht tegen de ontwerpvergunning, of die kan aantonen dat hij/zij daartoe niet in staat was. Koninklijke Fabriek Inventum aan de Galvanibaan is een fijnmechanisch/elektronisch bedrijf dat apparatuur voor vliegtuigkeukens verkoopt, ontwikkelt, produceert en repareert. De producten bestaan uit drie hoofdgroepen:


* Heteluchtovens (stoom en conventioneel).

* Koffiezetapparaten.

* Heetwaterapparaten (boilers).

Ontwerpmilieuvergunning voor High Tech Disc Nederland (2004/1806) Het college heeft besloten om akkoord te gaan met de ontwerpmilieuvergunning voor High Tech Disc Nederland b.v. aan de Celsiusbaan 4b. Deze vergunning is nodig omdat het bedrijf, ten opzichte van de huidige vergunning, is uitgebreid met een ontwikkel- en belichtingsmachine. Naast deze procesverandering worden er gevaarlijke stoffen opgeslagen die niet door de eerder verleende milieuvergunning gedekt worden. In de vergunning staan voorschriften vermeld die het milieu beschermen. De ontwerpvergunning ligt van 16 maart tot en met 6 april 2004 ter inzage in de Stadswinkel van de gemeente Nieuwegein. Na deze periode wordt besloten of de vergunning definitief wordt. De gemeente plaatst een openbare bekendmaking in de Molenkruier van 16 maart 2004. In deze bekendmaking staat vermeld hoe belanghebbenden bedenkingen kunnen indienen tegen de ontwerpmilieuvergunning.

Antwoord op art. 42 brief VVD over uitzettingsbeleid uitgeprocedeerde asielzoekers (2004/1901)
De fractie van de VVD heeft door middel van een artikel 42 brief gevraagd om geïnformeerd te worden over het uitzettingsbeleid van uitgeprocedeerde asielzoekers. Het college laat schriftelijk weten dat voorlopig subsidie gegeven is voor de noodopvang van uitgeprocedeerde asielzoekers. Zodra de landelijke terugkeerregeling gerealiseerd is zal deze lokale voorziening stoppen.

Antwoord op art. 42 vragen ONS over tarieven sportaccommodaties (2004/1976) De fractie van Onze Nieuwegeinse Samenleving heeft een schriftelijke vraag gesteld inzake de tarieven gemeentelijke sportaccommodaties. Het college antwoordt dat ze géén reden ziet dit beleid te wijzigen.

Instemming met oprichtingsakte Stichting Sportraad Nieuwegein (2004/8527) De Sportraad Nieuwegein is per 17 juli 2003 gewijzigd in de Stichting Sportraad Nieuwegein. Aanleiding was dat zij onafhankelijker van de gemeente wenste te opereren. Het college heeft ingestemd met de oprichtingsakte van de stichting en stelt aan de gemeenteraad voor om de bestaande "Verordening voor de Raad van Advies voor de lichamelijke opvoeding en sport in de gemeente Nieuwegein" in te trekken.

Portefeuille wethouder Martin Monrooij

Onderzoek naar oplossingsrichtingen knelpunten schoolroutes (2004/2630) De gemeente Nieuwegein heeft onderzoek gedaan naar de verkeersveiligheid van schoolroutes, om zo een completer beeld te krijgen van de mate van verkeersveiligheid op die routes. Het college heeft besloten het daaruit voortgekomen onderzoeksrapport "Verkeersveiligheid Schoolroutes", te gebruiken als onderlegger voor onderzoek naar oplossingsrichtingen voor de genoemde knelpunten. Het onderzoek zal worden uitgevoerd door een gespecialiseerd bureau.

College beantwoordt art. 42 brief CDA over rotonde Batauweg/Galecopperweg2004/2382
Het CDA heeft vragen ex art. 42 gesteld over een rotonde bij de Batauweg/Galecopperweg. Het college antwoordt dat een mogelijke rotonde op de kruising Batauweg/Galecopperlaan een goede voorziening is, maar dat de financiële middelen voor realisatie ontbreken.

Vrijstelling en bouwvergunning bouw 6 woningen aan Utrechtsestraatweg (2004/2977)
Het college heeft de vrijstelling en bouwvergunning verleend voor het bouwen van 6 woningen op het perceel Utrechtsestraatweg 36. Het betreft vervangende nieuwbouw op een perceel waar nu één woning op staat. De sloopvergunning voor deze bestaande woning is in 2002 verleend. Dit besluit verschijnt als openbare bekendmaking in de Molenkruier.

Aankoop grasland voor bedrijvenpark Het Klooster (2004/) Het college heeft besloten in te stemmen met de aankoop van een perceel grasland nabij de Schalkswijksewetering voor de ontwikkeling van het bedrijvenpark Het Klooster.

Parkhout weer 50 km/u (2004/3334)
Voortvloeiend uit de "Evaluatie MJPvv" heeft de Raad besloten om de weg De Parkhout weer als 50 km/u aan te merken. Daarvoor heeft het college het verkeersbesluit van 7-05-2002 tot instelling van 30 km/u zone voor Hoogzandveld en Parkhout zodanig aangepast dat de weg De Parkhout buiten deze zone valt.

College stelt uitgangspunten begroting 2005 vast(2004/3346) Het college heeft de uitgangspunten voor het opstellen van de begroting 2005 vastgesteld. Voor 2005 wordt gewerkt aan een verbetering van de programmabegroting. Verder wordt in de uitgangspunten aangegeven van welke loon- en prijsstijgingen wordt uitgegaan voor de begroting 2005. in de voorjaarsnota 2003 is een bezuiniging van ¤ 700.000 opgenomen. Om die te kunnen realiseren, heeft het college besloten de beïnvloedbare budgetten in de begroting te verlagen met 1%.
Het college vraagt het presidium de uitgangspunten ter kennisname te versturen aan de raadsleden en ter inzage te leggen voor de commissie Algemeen Bestuurlijke Zaken.

College stelt Klachtenregeling ongewenste omgangsvormen vast (2004/3348) De Ondernemingsraad heeft ingestemd met de ´Klachtenregeling ongewenste omgangsvormen´. Het college stelt deze regeling nu definitief vast. Ook heeft het college de vertrouwenspersoon ´ongewenste omgangsvormen´ en de leden van de klachtencommissie benoemd.

College stelt lijst bouw- en sloopvergunningen vast (2004/3342) Het college heeft een lijst met te verlenen bouw- en sloopvergunningen vastgesteld. Deze lijst verschijnt in principe volgende week woensdag als openbare bekendmaking in de Molenkruier.

Reactie op ´managementletter´ van accountant (2004/3344) De accountant stelt elk jaar een ´managementletter´ op naar aanleiding van een tussentijdse controle. In de managementletter 2003 wordt de stand van zaken van een aantal onderwerpen op het terrein van de gemeentelijke bedrijfsvoering toegelicht. In een reactie geeft het directieteam aan in hoeverre het de aanbevelingen van de accountant overneemt. Het college heeft kennis genomen van de managementletter en stemt in met de reactie van het directieteam op de managementletter. Het college vraagt het presidium de managementletter en de reactie van het Directieteam ter inzage te leggen voor de commissie Algemeen Bestuurlijke Zaken.

(*) Het presidium is een vertegenwoordiging uit de gemeenteraad, bestaande uit burgemeester, vijf raadsleden en de raadsgriffier. Het presidium doet een voorstel aan de gemeenteraad en de raadscommissies welke stukken op welke wijze behandeld worden in hun vergadering.

(Deze B&W-Belicht bevat waarschijnlijk niet de samenvattingen van álle openbare besluiten van de laatste collegevergadering. Ook staan in deze B&W-Belicht waarschijnlijk enkele samenvattingen van besluiten uit éérdere collegevergaderingen. De publicatie van een samenvatting in B&W-Belicht wordt namelijk regelmatig één of twee weken uitgesteld, omdat de gemeente eerst direct betrokkenen wil inlichten over het besluit. Daarmee wordt voorkomen dat direct betrokkenen via de pers worden geïnformeerd over besluiten die hen heel direct aangaan.)

Invoerdatum 18-3-2004