Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Cable & Wireless breidt roaming-service voor GPRS-netwerken uit via integratie van Multimedia Messaging Service (MMS) op internationaal vlak

Cable & Wireless kiest T-Systems als interconnectie partner voor GPRS-roamingdienst (GRX) die wereldwijd MMS-verkeer aankan­

Nieuwegein, 18 maart 2004 - Cable & Wireless, de internationale telecommunicatiegroep, kondigt vandaag aan dat hij als eerste GRX provider, samen met een interconnectie partner T-Systems, ICSS (International Carrie Sales & Solutions), succesvolle testen heeft uitgevoerd voor het internationaal uitwisselen van MMS-verkeer tussen mobiele operatoren. Dit is een belangrijke mijlpaal voor beide bedrijven, want hiermee anticiperen ze immers op de stijgende vraag van de consumenten naar internationale MMS diensten (service voor multimediaberichten) en dit via een kwalitatief hoogstaand GRX-platform.

"Dankzij de tests met Cable & Wireless hebben we aangetoond dat we de mobiele operatoren een totaalpakket kunnen aanbieden voor internationale MMS-trafiek. Dit initiatief is een duidelijke blijk van het engagement dat onze ICSS-afdeling heeft tegenover de mobiele operators om in te spelen op de huidige en toekomstige behoeften van de markt," legt Stefanie Kalmbach, Executive Vice President, Operator en IP Solutions van T-Systems, uit.

John Lewis, directeur Mobile Carrier Services bij Cable & Wireless, ziet het zo: "De GPRS-roamingservice (GRX) van Cable & Wireless is steeds krachtiger geworden sinds de lancering ervan in 2000 en we stellen alles in het werk om in te spelen op de wijzigende behoeften van de operatoren naar extra diensten. Om wereldwijd MMS trafiek mogelijk te maken moeten we berichten naadloos kunnen uitwisselen met onze partners. Met T-Systems hebben we bewezen dat we alles in huis hebben om dat waar te maken. Wij willen de tests ook voortzetten met andere interconnectiepartners en mobiele operatoren om aan te tonen dat onze infrastructuur de nodige sterkte en flexibiliteit in zich heeft." De MMS-service van Cable & Wireless ondergaat momenteel externe tests die de officiële lancering, gepland voor midden 2004, voorafgaan. Deze dienst wil de mobiele operators een totaal pakket aanreiken voor de internationale uitwisseling van MMS-trafiek. Cable & Wireless is de Europese marktleider voor GRX diensten. Het bedrijf verenigt 39 mobiele operatoren rechtstreeks verbonden op zijn netwerk, en legt verbindingen naar meer dan 145 mobiele telefonieoperatoren overal ter wereld via 13 interconnectiecontracten.

Cable & Wireless heeft zijn klanten recent op de hoogte gesteld van de laatste ontwikkelingen in zijn GRX-netwerk. Zo werd een akkoord getekend met Pacnet, een van de belangrijkste onafhankelijke communicatieleveranciers op het internet in de regio Asia-Pacific. Dit akkoord regelt de modaliteiten waarmee Cable & Wireless zich kan verbinden met het nieuwe GRX-peering point (uitwisselingspunt voor trafiek) van Pacnet, gevestigd in Singapore. Zo kunnen klanten op verplaatsing van een continue service genieten op de netwerken van mobiele operatoren in Azië en hebben ze ook in deze wereldregio toegang tot dezelfde mobiele data diensten als thuis.

Over Cable & Wireless

Cable & Wireless behoort tot de belangrijkste internationale communicatiebedrijven. Het levert spraak-, data- en IP (Internet Protocol)-diensten aan bedrijven. Daarnaast stelt het zijn diensten ook voor aan telecombedrijven, mobiele operators en leveranciers van inhoud, toepassingen en internetdiensten.

Cable & Wireless is hoofdzakelijk actief in Groot-Brittannië, West-Europa, Japan, het Caraïbische gebied, Panama, het Midden-Oosten en Macau.

Voor meer informatie over Cable & Wireless, bezoek www.cw.com.

Wilt u bijkomende inlichtingen? Neem contact op met:

Cable & Wireless Leads United

Eveline Verdonck (pr & local Marcoms Manager Benelux) Miek Gielkens

eveline.verdonck@cw.com miek.gielkens@leadsunited.com

+32 (0)2 627 34 00 +32 (0)3 466 01 88

LEADS UNITED

Communication with an edge

Ringlaan 37
B - 2240 Zandhoven
Tel.: +32/3 466 01 88 - Fax: +32/3 466 01 80
www.leadsunited.com