Unit 4 Agresso

Unit 4 Agresso versterkt marktpositie in Spanje

Sliedrecht, 18 maart 2004

Unit 4 Agresso heeft de intentie haar volledige optierecht ten aanzien van Escador Riverland uit te oefenen. Momenteel is Escador Riverland de Spaanse distributeur van het Agresso Business World product.

Sinds de aanvang van de strategische alliantie, begin 2003, heeft Escador Riverland bewezen slagvaardig en belangrijk te zijn ten aanzien van de verkoop, ondersteuning, en implementatie van Agresso Business World in Spanje. Nadat in 2003 het voltallige personeel is getraind heeft Escador Riverland het product Agresso Business Word volledig gelocaliseerd naar Spaanse maatstaven. Unit 4 Agresso heeft inmiddels haar bestaande klantenkring in Spanje overgedragen aan Escador Riverland. De Spaanse organisatie heeft ongeveer 100 werknemers en heeft kantoren in Barcelona, Malaga, Madrid en Sevilla.

63$,
Om in Spanje de toegang tot de strategische publieke sector, inclusief lokale overheden, te versnellen heeft Unit 4 Agresso tevens de intentie om een overeenkomst te tekenen met het Spaanse bedrijf SPAI. Deze onderneming, gevestigd in Barcelona, heeft in de afgelopen jaren een sterke positie in de publieke sector opgebouwd. SPAI heeft 45 werknemers en bedient momenteel 250 directe klanten in de sector voor provinciale en gemeentelijke overheden. Voor haar klanten levert zij een totale oplossing, inclusief functionaliteit voor inwonersregistratie en belastingadministratie.

Beide acquisities zullen worden gefinancierd met Unit 4 Agresso's eigen financiële middelen en zullen direct bijdragen aan de winst per aandeel. Tevens zijn voor beide acquisities earn-out constructies van toepassing die de groei en winstgevendheid moeten waarborgen.

De nieuwe Spaanse combinatie zal autonoom in 2004 naar verwachting circa ¼ 9-10 miljoen aan omzet genereren en direct winstgevend zijn.

CEO Chris Ouwinga zegt: "Deze acquisities passen prima binnen het financiële en strategische beleid van Unit 4 Agresso. De Spaanse markt is rijk aan snel groeiende bedrijven, vooral in de middenmarkt. De combinatie van Escador Riverland en SPAI is vooral strategisch omdat zij direct in staat is alle beoogde kernmarkten te bedienen, inclusief de belangrijke publieke sector. De combinatie zal met behulp van Agresso Business World tevens in staat worden gesteld om grotere lokale overheden te bedienen. De frontoffice functionaliteit van SPAI zal hierbij een belangrijke rol spelen."

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Unit 4 Agresso N.V.
Chris Ouwinga CEO of Edwin van Leeuwen CFO
Tel.: +31 (0)184 444444
Fax: +31 (0)184 444463
E-mail: Edwin.van.Leeuwen@Unit 4Agresso.com

Unit 4 Agresso is een internationale ontwikkelaar en distributeur van secure e-business solutions. Unit 4 Agresso NV, met hoofdkantoor in Nederland is genoteerd aan de Nederlandse aandelenbeurs. De organisatie biedt haar diensten aan via werkmaatschappijen en distributeurs in Nederland, Noorwegen, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Duitsland, Italië, Spanje, België, Canada en de Verenigde Staten.


---- --