Ingezonden persbericht


Siennax zet eerste stap in USA

Utililty Computing leverancier Siennax koopt Amerikaans SourcingLink

Amstelveen, 18 maart 2004 - Met de acquisitie van de assets van SourcingLink zet Siennax haar eerste stappen op Amerikaanse bodem. De overname past in de groeistrategie, waarvoor Siennax halverwege vorig jaar extra financiering van haar aandeelhouders kreeg. Door de overname verwerft Siennax een nieuwe propositie en een vestiging in San Diego.

SourcingLink is de ontwikkelaar van MySourcingCenter, een portaal waarmee inkoopafdelingen van organisaties hun suppliermanagement en produktsourcing optimaliseren. "MySourcingCenter is een propositie die inkooporganisaties van grote ondernemingen zeker aanspreekt." zegt Herb Prooy, CEO van Siennax, "De overname past in onze business development strategie om specifieke e-business oplossingen aan te bieden vanaf ons Utility Platform." De bestaande aandeelhouders van Siennax stelde vorig jaar juni nog 2,5 miljoen Euro beschikbaar om de groeistrategie te financieren, waaruit nu deze overname betaald is. De verwachting is dat de nieuwe propositie volgende jaar zo'n 10% van de omzet voor haar rekening neemt.

Met de overname van de assets gaan deze maand ook 5 van de oorspronkelijke SourcingLink medewerkers over naar Siennax. Het betreft hier met name de medewerkers met expliciete kennis van MySourcingCenter. De vestiging in San Diego gaat verder onder de naam Siennax. MySourcingCenter wordt ondergebracht op Siennax' Utility Platform, waardoor de bestaande gebruikers van MySourcingCenter, onder andere Leroy Merlin (Franse Home Improvement Retailer met vestigingen in Frankrijk, Spanje, Italie, Portugal, Polen, Brazilie, Rusland en China ) en Petco (Amerikaanse Pet Products retailer) vanuit Amsterdam van hun diensten voorzien worden.

Meer informatie over de nieuwe Siennax propositie op www.siennax.com/srm

Over Siennax:

Siennax is ervan overtuigd dat het gebruik van informatie technologie zich zal ontwikkelen tot een utility service: net zo beschikbaar, betrouwbaar en veilig geleverd als water, elektriciteit en telefoon. De toenemende complexiteit van de benodigde infrastructuur en de hoge eisen op het gebied van veiligheid, beschikbaarheid en schaalbaarheid dragen er toe bij dat steeds minder organisaties het noodzakelijke platform op een kostenefficiënte manier zelf ontwikkelen en beheren.

Siennax heeft het unieke Utility Platform; een veilige, schaalbare en zeer complete infrastructuur voor applicaties. Siennax' Utility Platform ondersteunt e-business activiteiten met storage- en database producten, content management tools en zelfs complete billing solutions. De architectuur is ontwikkeld op basis van marktleidende applicatieomgevingen en geschikt voor vrijwel iedere denkbare oplossing. Alle belangrijke technologieën zijn in dit platform vertegenwoordigd, zoals Linux, Microsoft .Net, Bea WebLLogic, Oracle, SQLserver. Functionaliteit als beveiliging, servicebeheer, facturering, administratie en toewijzing van connectiviteit zijn ondergebracht in één platform.

Siennax is de enige Services Provider in Europa die voldoet aan de Trust Services normen. Dit verschaft een extern bewijs voor klanten en andere belanghebbenden dat Siennax' systemen goed beveiligd zijn en beschikbaar indien benodigd.Trust Services is een set van uitgangspunten en criteria betreffende veiligheid, beschikbaarheid, verwerkingsintegriteit, online privacy en vertrouwelijkheid waaraan Siennax moet voldoen en worden internationaal erkend als de standaard voor procedures en beveiligingsmaatregelen.

Siennax is in 1998 opgericht en in handen van het management en de medewerkers, Prime Technology Ventures, ABN Amro Participaties, Twinning, Residex, BHF Bank (Duitsland), CapMan Capital Management Oy (Finland), Sonera Corporation (Finland) en HGP. Momenteel heeft Siennax 65 medewerkers en vestigingen in Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor staat in Amstelveen. Siennax is 100 % aandeelhouder van Acadoo, de Learning Service Provider. Acadoo biedt een totaal oplossing voor de outsourcing van het opleidingsbeleid op ICT gebied.

Meer informatie:

Siennax

Stroombaan 6-8; 1181 VX Amstelveen

Tel. +31(0)20 547 8000

ari.dijkshoorn@siennax.com