Politie Twente

Persberichten Politie Twente 18 maart 2004

Aanhouding na vernieling

Man aangehouden nadat hij twee keer op een avond vernielingen aangericht had

Almelo

Op woensdagavond 17 maart omstreeks 19.10 uur werd bij de politie melding gemaakt van vernielingen in een woning aan de Brederostraat. De 48-jarige bewoonster had ongewenst bezoek gekregen van haar 54-jarige broer, die daarop diverse vernielingen aanrichtte in haar woning. Zij deed hiervan aangifte. Ondanks pogingen de verdachte aan te houden werd hij niet gevonden. Later die avond, omstreeks 22.45 uur kwam wederom een melding van vernieling op hetzelfde adres. Een grote thermopaneruit van de woonkamer was ingegooid door de 54-jarige verdachte. Hij kon omstreeks 23.40 uur in een woning aan de Wondestraat worden aangehouden. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. (bps: 04033184/119)

Verkeersongeval met letsel

Twee fietsers komen met sturen in elkaar waardoor een van hen komt te vallen en gewond raakt

Vriezenveen

Op woensdag 17 maart omstreeks 14.49 uur vond er een verkeersongeval plaats op de Aadorperweg. Twee fietsers, een 72-jarige man uit Westerhaar-Vriezenveense Wijk en een 12-jarig meisje uit Vriezenveen waren met de sturen tegen elkaar gekomen. De 72-jarige kwam daardoor te vallen en liep een hoofdwond op. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-032952)

Verkeersongeval met letsel

Aanrijding tussen fietsers waarbij twee van hen gewond raken

Enter

Op woensdag 17 maart rijdt een groepje wielrenners over de Rijssenseweg uit de richting van Enter. Een van hen, een 20-jarige Enschedese fietst over iets wat op de weg ligt, komt daardoor in de slip en valt. Zij loopt daardoor een hoofdwond op. Andere wielrenners uit het groepje komen daarop aan het slingeren. Een van hen, een 37-jarige vrouw uit Wijchen komt vervolgens in aanrijding met een tegemoet komende fietsster, een 45-jarige vrouw uit Enter. Deze laatste komt te vallen en loopt een gecompliceerde beenbreuk op. Zowel de 45-jarige als de 20-jarige worden voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-032955)

Motor gestolen

Te koop aangeboden motor wordt na proefrit niet terug gebracht

Daarlerveen

Een 32-jarige inwoner van Daarlerveen had zijn motor te koop aangeboden. Op woensdag 17 maart omstreeks16.50 uur meldde zich een zogenaamde koper, die een proefrit wilde maken. Hij liet daarbij een kentekenbewijs achter bij de 32-jarige. De man bracht de motor echter niet terug. Uit het daarna ingestelde onderzoek bleek het bedoelde kentekenbewijs van diefstal afkomstig. De motor betreft een beigekleurige Harley Davidson type FLSTC Heritage Classic, kenteken MT-25-DD. (bps: 04-033078)

Gestolen auto terecht

Gestolen auto in Amsterdam aangetroffen

Wierden

Op 10 maart jl. deed een 35-jarige Wierdense aangifte van diefstal van haar auto, een rode VW Polo. Deze werd weggenomen vanaf de oprit naast haar woning. De auto is in Amsterdam aangetroffen. (bps: 04-029810)

Hennepkwekerijen geruimd

Hennepkwekerijen aangetroffen en geruimd

Almelo

Op woensdagochtend 17 maart heeft de politie in een schuur aan de Gagelstraat een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 106 planten geruimd. In een ander schuurtje werden nog eens 954 hennepstekjes aangetroffen. Planten en apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Ter plaatse werd een 42-jarige Almeloër aangehouden. De verdachte is inverzekering gesteld en opgesloten.(bps: 04-030470) Diezelfde dag werd een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Duindoornstraat. Hier werden 400 planten geruimd. Tevens werd de stroom illegaal afgenomen. Planten en apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. In de woning werd niemand aangetroffen. (bps: 04-031719)

Aanhouding gezochte

Tijdens verkeerscontrole blijkt een persoon gesignaleerd te staan

Almelo

Op woensdag 17 maart vindt een verkeerscontrole plaats op de Wierdensestraat. Hier wordt een 36-jarige automobilist uit Wierden gecontroleerd. Deze man droeg geen gordel en werd hiervoor bekeurd. Tijdens de naamscontrole bleek dat de man gesignaleerd stond in verband met een faillissementszaak. De verdachte is daarop aangehouden. Tijdens het overbrengen gedroeg de verdachte zich erg agressief maar kon uiteindelijk worden opgesloten. (bps: 04-032941)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588
---- --