Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 18 maart 2004

(


Warmond - Inbraken en diefstal auto

In de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 maart werd er ingebroken in twee woningen aan de Van Mathenessestraat. Uit de woningen werden enkele paspoorten, geld, een laptop, een digitale camera en een flatscreen gestolen. Uit de Van der Wijckstraat werd die nacht een Opel Vectra gestolen. De politie onderzoekt een mogelijk verband tussen deze diefstal en de inbraken.


Gouda - Automobilist rijdt bij achteruit rijden voetganger aan

Een 23-jarige automobilist uit Driebruggen wilde op woensdag 17 maart op de Lange Tiendeweg met zijn bestelauto keren. Om te keren stopte hij en stak zijn auto achteruit. Daarbij zag hij een 87-jarige man uit Gouda niet over het voetpad lopen. Hij reed de man aan. De Gouwenaar werd met been-, heup- en hoofdletsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.


Nieuwerkerk a/d IJssel - Politie zet snelheidsovertreders op de foto

Op dinsdag 16 maart controleerde de politie op snelheid op de Europalaan en de Prins Willem Alexanderlaan. Tussen 09.50 en 10.50 uur passeerden op de Europalaan 237 motorvoertuigen. Van dit aantal reden 33 weggebruikers harder dan de ter plaatse toegestane snelheid van 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid lag op 68 kilometer per uur.
Tussen 11.20 en 12.20 uur passeerden op de Prins Willem Alexanderlaan 167 motorvoertuigen de radarwagen van de politie. In deze 30 kilometer zone reden 91 weggebruikers te hard. De hoogst gemeten snelheid was 51 km/u. Deze weg is ingericht in het kader van Duurzaam Veilig.
De overtreders kunnen binnenkort een bekeuring in de bus verwachten.

Gouda Snelheidscontrole
De politie heeft woensdag 17 maart een verkeerscontrole gehouden op de Industriestraat. Er werd met name gecontroleerd of automobilisten de gordel dragen en kentekenbewijs en rijbewijs (bij zich) hebben. De politie schreef 16 bekeuringen uit. Zes automobilisten kregen een bekeuring omdat ze niet de gordel droegen. Zeven personen werden bekeurd omdat ze geen kentekenbewijs konden laten zien, twee personen hadden het rijbewijs niet bij zich. Een automobilist kreeg een bekeuring omdat hij zonder geldig rijbewijs reed, een ander ging op de bon omdat zijn rijbewijs was verlopen.
De politie heeft op dinsdag 16 maart ook snelheidscontroles gehouden op diverse lokaties.
Van 08.30 tot 09.30 uur werd op de Industriestraat gecontroleerd. Van de 250 passanten reden er 13 te hard. Een bestuurder werd bekeurd voor ondeugdelijke bevestiging van de aanhangwagen. De hoogstgemeten snelheid was 70 km/u. Op de Koningin Wilhelminaweg werden tussen 11.00 - 12.00 uur 200 passanten geteld. 7 krijgen een proces verbaal voor snelheid. Een bestuurder van een bromfiets kreeg een proces verbaal omdat hij nog geen 16 jaar is. Een automobiliste werd bekeurd omdat zij een kind op de achterbank had zitten die geen gordel droeg. De hoogstgemeten snelheid hier was 77 km/u. Op de Burgemeester Jamessingel werd twee keer gecontroleerd. Van 13.15 tot 15.00 uur en van 15.30 tot 16.15 uur. In totaal waren hier 850 passanten en er werd 38 keer proces verbaal opgemaakt. De hoogstgemeten snelheid op deze weg was 80 km/u. De bestuurder kreeg een bekeuring van 125 euro. Een andere automobilist kreeg een proces verbaal omdat deze ook een kind onveilig vervoerde.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --


Postbus 4240 ( Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326

Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 19 maart 2004

(


Oegstgeest Verkeersongeval

Een 54-jarige vrouw uit Warmond is gisterenmiddag, donderdag 18 maart, gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 47-jarige automobiliste uit Hillegom reed op de Lange Voort en wilde op de rechtsaf slaan, de Abtspoelweg in. Daarbij had zij de 54-jarige Warmondse, die op haar fiets op de rotonde reed, niet opgemerkt. De fietster is met een hoofdwond en waarschijnlijk een gebroken duim naar het LUMC gebracht.

Leiden Alcoholcontrole
In de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 maart heeft het politieteam Leiden Noord een alcoholcontrole gehouden rond de sportvelden van Sportpark Noord. Dit in verband met het alcoholgebruik in sportkantines en het daarna besturen van voertuigen. Daarnaast werden automobilisten op de Willem de Zwijgerlaan staande gehouden voor een ademonderzoek. Hier vond een aanhouding plaats. Op het bureau blies de bestuurder 285 ug/l.
De politie heeft na een groot feest nabij het terrein van de Groenoordhallen een alcoholcontrole gehouden. Op het feest werden de bezoekers al op de controle gewezen. Ook hier werd een aanhouding verricht. Deze verdachte blies 380 ug/l. De limiet ligt op 220 ug/l. Beiden verdachten krijgen van Justitie een bekeuring met de geldboete thuis gestuurd. In totaal zijn er 100 blaastesten afgenomen.

Alphen aan den Rijn Politie controleert op snelheid
Tijdens snelheidscontroles op woensdag 17 maart en donderdag 18 maart, in de wijk Ridderveld in Alphen aan den Rijn, heeft de politie 87 automobilisten bekeurd voor te hard rijden. De controles vonden plaats op de Bachsingel, de Burgemeester Bruins Slotsingel, de Oranje Nassausingel en de Nieuwkoopseweg in Aarlanderveen.
Met uitzondering van de Bachsingel, waar een tijdelijke snelheidsbeperking van 30 km/h gold in verband met wegwerkzaamheden, betreft het wegen waar 50 kilometer per uur de maximum snelheid is. Bij de controles werd gebruik gemaakt van de lasergun. De hoogst gemeten snelheid werd op de Oranje Nassausingel geregistreerd. Daar passeerde een automobilist de politie met 91 kilometer per uur.
De politie heeft aangekondigd de komende weken met de intensieve controles door te gaan.

Boskoop Aanhoudingen
De politie heeft op dinsdag 16 maart een 24-jarige vrouw uit Gouda aangehouden op verdenking van poging doodslag van een 20-jarige man uit Boskoop. Op woensdag 3 maart was al een 32-jarige man uit Bodegraven aangehouden. In januari dit jaar ontdekte de Boskoper dat de remleidingen van zijn auto waren doorgesneden waarna de verdenking viel op de twee. De Boskoper had eind vorig jaar een relatie met de vrouw beëindigd, maar werd sindsdien door de vrouw lastiggevallen. De Goudse wordt op vrijdag 19 maart voorgeleid bij de rechter-commissaris.


Schoonhoven Inbrekers overlopen

Drie woninginbrekers zijn gisterenavond, donderdag 18 maart rond 19.00 uur, overlopen door de bewoner van een woning aan de Lommerrijk. De daders probeerden d.m.v. het zogenoemde 'flipperen' de woning binnen te komen. Op het moment dat ze de woning wilden binnentreden, werden de daders overlopen door de bewoner van de woning. De daders renden weg en vertrokken in een kleine rode auto. De politie heeft de zaak in onderzoek.


---- --


Postbus 4240 ( Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326

Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 19 maart 2004

(


Krimpen aan de Lek Verkeerscontrole

De politie heeft op vrijdag 19 maart van 08.30 tot 11.30 uur een grote verkeerscontrole gehouden. Bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens, taxi's, afvalstoffen vervoer enz. werden naar een parkeerplaats bij restaurant De Breeka begeleidt waarna er een controle plaatsvond. Er werden in totaal 18 politieambtenaren ingezet waaronder studenten van de politieopleidingsschool, de verkeersdienst, motorrijders. Er werden 20 bekeuringen uitgeschreven voor met name het niet dragen van de gordel, gladde banden, het niet bij zich hebben van een rijbewijs, rijden over een doorgetrokken streep, mobiel bellen, verlichting. Een bestuurder werd aangehouden nadat hij bij een alcoholtest 730 ug/l blies. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd en bleek de auto niet verzekerd te zijn.


Waddinxveen Verkeersongeval

Op vrijdag 19 maart omstreeks 11.40 uur vond er op de Juliana van Stolberglaan een aanrijding plaats. Een 29-jarige automobiliste uit Waddinxveen reed vanaf de Van Meckelenburg Schweringlaan de Juliana van Stolberglaan op. Zij zag hierbij vermoedelijk een van links komende fietster over het hoofd waardoor er een aanrijding ontstond. De fietster, een 70-jarige plaatsgenote werd met been-, rug- en nekletsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.


Waddinxveen Doorrijden na ongeval

Een automobilist is op vrijdag 19 maart doorgereden nadat hij een 5-jarige fietster uit Waddinxveen had aangereden. De bestuurder reed omstreeks 12.30 uur vanaf de Willem de Zwijgerlaan bij 'rood' licht de kruising met de Juliana van Stolberglaan over waar de aanrijding plaatsvond. Het meisje kwam ten val maar de bestuurder reed door. De automobilist is doorgereden in de richting van de Passage. Ambulancepersoneel constateerden bij de fietster een lichte kneuzing boven de ogen en schaafwonden aan de knieën. De politie stelt een onderzoek in naar de bestuurder.


Zevenhuizen Aanranding

De politie is op zoek naar getuigen van een aanranding op woensdag 17 maart. Een 17-jarig fietster uit Zevenhuizen reed omstreesk 16.20 uur over de Noordelijk Dwarsweg toen zij even later ter hoogte van de brug onder de viaduct door twee mannen met een Noord Afrikaans uiterlijk werd beetgepakt. Hierdoor moest de vrouw stoppen en werd haar de doorgang verhinderd. Een van de mannen deed haar sexuele voorstellen waarop de vrouw niet reageerde. De vrouw wist weg te komen nadat zij kans zag deze man meerdere keren in het gezicht te slaan. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900 - 8844. Het betreft twee mannen van tussen de 20 en 25 jaar. Beiden zijn ongeveer 1.75 m. lang.


---- --


Postbus 4240 ( Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326

Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 19 maart 2004

(


Alphen aan den Rijn Politie waarschuwt voor fietsdiefstal

De politie wil waarschuwen voor fietsdiefstallen in het centrum van Alphen aan den Rijn. Afgelopen twee maanden zijn er ongeveer 20 aangiften gedaan van diefstal van de fiets in dit gebied.
Een aantal van de fietsen kon buit gemaakt worden doordat ze simpelweg niet op slot stonden. De politie constateert dat er niet altijd aangifte wordt gedaan van de diefstal. Zo blijven er regelmatig gevonden fietsen op het bureau staan of bekent een aangehouden verdachte fietsendiefstallen waarbij de politie geen aangifte kan vinden. Wil de politie een verdachte kunnen vervolgen, dan heeft zij aangiften nodig.

De politie heeft een aantal tips om een fietsdiefstal te voorkomen:

Zet uw fiets altijd goed op slot, het liefst vast aan een fietsenrek.
Maak gebruik van een zogenaamd ART-slot, ART is de afkorting van het samenwerkingsverband tussen ANWB, RAI, TBBS (verzekeraars) en de politie.
Probeer uw fiets in een (bewaakte) stalling, fietskluis of fietsklem te zetten. Of zet uw fiets anders in het zicht, op een goed verlichte plaats.
Laat uw postcode met huisnummer in uw fiets graveren. Als de fiets ergens wordt gevonden kan de politie er altijd achter komen waar het rijwiel van origine vandaan komt
Gaat u verhuizen, maak de postcode dan niet onleesbaar, maar laat het opnieuw graveren bij de fietsenmaker.
Noteer gegevens van uw fiets in op een zogenaamde registratiekaart. Zo heeft u altijd de specifieke details van uw fiets bij de hand en dat geeft de politie meer houvast. De registratiekaart is te verkrijgen bij de fietsenmaker.
Zet uw fiets thuis altijd in de schuur of garage.
Is uw fiets of bromfiets toch gestolen? Doe aangifte bij de politie. Alleen dan kan de politie iets ondernemen en uw fiets of bromfiets terugbezorgen. Bovendien keren verzekeraars alleen geld uit als er aangifte is gedaan bij de politie.
Bent u getuige van een fietsdiefstal? Bel dan direct met 1-1-2. Probeer uiterlijke kenmerken van de dader te onthouden. Ziet u dat een fiets in een auto of busje wordt geladen, noteer dan het kenteken. Wacht op de politie en vertel zo nauwkeurig mogelijk wat u heeft gezien.


Meer informatie over het voorkomen van een fiets- of bromfietsdiefstal is te verkrijgen bij uw fietsenmaker, op www.politie.nl, www.veiligheidswijzer.nl en www.stichtingart.nl

Iedere laatste zaterdag van de maand is er vanaf 09.00 tot 10.30 uur gelegenheid om gevonden fietsen te bekijken aan het politiebureau aan de Oudshoornseweg 70. U wordt verzocht het proces verbaal van uw aangifte mee te nemen.