1e persbericht van donderdag 18 maart 2004

Eindhoven 18-03-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Beveiligingsmedewerker mishandeld

In de Heuvel Galerie is woensdagavond rond 21.00 uur een 26-jarige beveiligingsmedewerker mishandeld. Dit gebeurde nadat hij een jongen aansprak toen hij in de Heuvel Galerie stond te urineren. De jongen reageerde agressief en sloeg de man in zijn gezicht. Hierdoor liep hij diverse verwondingen in zijn gezicht op waaraan hij bij de eerste hulp in het ziekenhuis is behandeld. Zijn lip moest gehecht worden.

Eindhoven: Man aangehouden na vernieling

Op de Van Thienenlaan is woensdag om 22.25 uur een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij even daarvoor van de woning van zijn 50-jarige ex-vrouw een ruit had vernield. Hij wilde de woning van zijn ex binnen dringen maar dat lukte niet. De vrouw waarschuwde de politie en deze kon de man in de buurt aanhouden. Hij is de cel ingegaan.

Helmond: Fietsendieven aangehouden

* Op de Kromme Steenweg is woensdag om 22.15 uur een 46-jarige Helmonder aangehouden. Politiemensen zagen de man met een afgesloten fiets lopen. De man bekende meteen de fiets op de Steenweg te hebben gestolen. Hij is voor onderzoek de cel ingegaan.

* Om ongeveer 22.45 uur zagen politiemensen dat een man een fiets wegpakte op het Frans Joseph van Thielpark. De politiemensen herkenden de man en gingen achter hem aan. De man kon echter de fiets in een auto leggen. Achter het stuur van de auto zat een eveneens bekende vrouw. Voordat de politiemensen het tweetal kon aanhouden reden ze weg. Later konden de twee verdachten, een 30-jarige man en een 38-jarige vrouw, beiden uit Gemert, op De Peij in Gemert aangehouden worden. De fiets hadden ze niet meer bij zich.

Helmond: Drie mannen na mishandeling en bedreiging aangehouden

Op de Parkweg zijn woensdag om 14.45 uur twee Helmonders van 34 en 36 en een man uit Sittard van 36 jaar oud aangehouden. Twee mannen van 52 en 56 jaar oud zagen dat de drie mannen een onbekend gebleven man belaagden. De passanten kregen de indruk dat ze de man van zijn bromfiets wilden beroven. Ze spraken de mannen aan en vroegen wat er aan de hand was. Eén van de belagers begon te slaan en te schelden. Toen één van de passanten de politie belde stormde één van de belagers op hem af en begon te slaan. De politie kon ze aanhouden. De 36-jarige verdachte kon naar huis met een bekeuring. De andere twee zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Inbraak in bedrijf

In een bedrijf aan de Markt is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. Uit het pand werd een nog onbekend aantal flatscreens weggenomen. De dader kwam binnen door een toegangsdeur open te breken.

Eersel: Man aangehouden na diefstal drank

Woensdagmorgen is in zijn woning in Eersel een 22-jarige man aangehouden. De man werd dinsdag door personeel van een horecagelegenheid aan de Dijk betrapt toen hij probeerde twee flessen sterke drank weg te nemen. Toen personeelsleden hem in de bar zagen staan vluchtte hij weg. Buiten de zaak liet hij twee flessen drank achter. Het personeelslid herkende hem van eerdere bezoeken. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Valkenswaard: Automobilist aangehouden

Op de Geenhovensedreef is donderdag rond 00.30 uur een 34-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De politie controleerde de man toen bleek dat van zijn auto geen verzekeringsgegevens bekend waren. Verder onderzoek wees uit de man een ontzegging van zijn rijbevoegdheid had en toch achter het stuur van een auto zat. Na verhoor op het politiebureau is de man naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Gereedschap en geld gestolen

In een woning aan de Dorpsstraat is woensdagmiddag tussen 14.45 en 16.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam van een schuifpui aan de achterkant van de woning te vernielen. Weggenomen werden onder meer een paar duizend euro, vier motorzagen en een motormaaier.

Westerhoven: Roodstaartpapegaai gestolen

Bij een woninginbraak aan de Beeken, woensdag tussen 14.35 en 19.15 uur, is een grijze roodstaartpapegaai gestolen. De vogel is uit zijn kooi in de berging gehaald. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van de woning te vernielen.