Politie Groningen

Persberichten donderdag 18 maart 2004

Provincie Groningen 18-03-2004 -

Groningen: alcomobilist rijdt door na stopteken
Een 32-jarige automobilist uit Groningen is woensdagnacht omstreeks 2.00 uur aangehouden nadat hij door een stopteken was gereden. Tevens bleek hij bij aanhouding op de Florakade in Groningen dat hij onder invloed van alcohol was. Aan het politiebureau bleek hij 1.2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Betrokkene werd in eerste instantie op snelheid gecontroleerd op het Damsterdiep. Hij reed 79 km/u waar maximaal 50 was toegestaan. Toen hij een stopteken kreeg reed hij door en verhoogde hij zijn snelheid. Op de Florakade bracht hij zijn voertuig tot stilstand. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: moeder en kind vallen met fiets op straat
Een zeer ernstig ongeval met diverse zwaar gewonden op de Gelkingestraat in Groningen bleek woensdagmorgen gelukkig mee te vallen. Door de alarmerende melding rukten traumateam, ambulance en de politie massaal uit. Ter plaatse bleek echter, dat een 38-jarige inwoonster uit Zuidhorn was komen te vallen met haar fiets. Zij en haar dochtertje die achterop zat, raakten daardoor licht gewond. De vrouw kwam te vallen toen ze even wilde uitwijken op de stoep, omdat er een vrachtauto achter haar naderde. Ze gleed echter weg en raakte uit balans. Ambulancepersoneel heeft moeder en kind ter plaatse behandeld.

Groningen: snorfietser blijkt grote schuld bij Justitie te hebben Een 30-jarige snorfietser uit Groningen bleek bij een verkeerscontrole nog een grote schuld te hebben bij Justitie. De man had nog voor bijna 1500 euro aan boetes te hebben uitstaan. Hij werd gecontroleerd vanwege een te hoge snelheid, reden waarom de snorfiets nader moest worden gecontroleerd. De politie overlegt met Justitie of de bromfiets buiten gebruik kan worden gesteld zo lang de boetes nog niet zijn betaald.

Haren: bromfietsoverlast straft zichzelf
Een 14-jarige inwoner van Haren moest zijn verboden en overlast veroorzakende gebruik van een bromfiets woensdagavond bekopen toen hij met bromfiets en al in de sloot belandde aan de Kamperfoelieweg zijn woonplaats. Dit kwam omdat zijn 15-jarige duopassagier bij de sloot plotseling van de bromfiets sprong en hem daarbij blijkbaar een zetje gaf. Het duo was op de vlucht voor de politie die op het lawaai van de bromfiets afkwam, mede na klachten uit de buurt. Toen de jongens de politie in de gaten kregen gingen ze er op de bromfiets als een speer vandoor. Ze reden zonder licht en belandden vervolgens op een parkeer plaats van de Kamperfoelieweg waar ze geen kant meer op konden en voor een sloot tot stilstand kwamen. Daar sprong de passagier eraf en zette het op een lopen. De bromfietser verdween in de sloot. Hij is door de politie thuis afgeleverd. De beide jongens krijgen nog een nader gesprek aan het politiebureau. De bromfiets is door de politie meegenomen.

Snelheidscontrole
Op de Friesestraatweg bij Niezijl zijn woensdagmorgen 1066 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarvan reed er slechts 1 te hard. Deze reed 93 km/u waar maximaal 80 mocht worden gereden. Een uitermate goed resultaat.