Ingezonden persbericht


NetScreen IDP-oplossing ontvangt NSS Approved -certificering

ANTWERPEN, 18 maart 2004 De NetScreen IDP-500, het intrusion prevention- en detection-systeem van NetScreen Technologies, Inc. (Nasdaq: NSCN), heeft de prestigieuze NSS Approved -certificering ontvangen. Het nieuwe IDP-500-systeem met versie 3.0 IDP-besturingssoftware ontving de NSS-certificering na het voltooien van een veeleisend en uitgebreid testtraject. De evaluatie concentreerde zich op kenmerken als prestaties, betrouwbaarheid, beveiligingseffectiviteit en bruikbaarheid.

Onze testresultaten onderstrepen dat de NetScreen IDP-500 zeer hoogwaardige intrusion detection- en prevention-capaciteiten biedt , zegt Bob Walder, Director van NSS Group. De krachtige rapportage en forensische analyses verkorten de tijd die nodig is voor het onderzoeken van aanvallen, aanzienlijk.

Enkele resultaten van het NSS-rapport over NetScreen: o Het NetScreen IDP-500-systeem detecteerde en blokkeerde alle uitbraken in de tests. o Het beheersysteem is zeer geschikt voor het beheer en de configuratie van grote hoeveelheden sensoren in een onderneming. Netwerkbeheerders beschikken over verregaande flexibiliteit en controle bij het definiëren, vastleggen en inzetten van beveiligingsbeleid.

o Kenmerken als de Enterprise Security Profiler (ESP) en op maat gemaakte rapportages maken NetScreen IDP tot een van de krachtigste producten op het gebied van rapportage en forensische analyses.

o NetScreen kan samengestelde signatures definiëren, waarbinnen verschillende individuele signatures (stateful- en protocolafwijkingen) tot één signature gecombineerd kunnen worden. Hierdoor kunnen ook complexe aanvallen ontdekt worden. Deze aanpak wordt gezien als een zeer krachtige en flexibele mogelijkheid om zeer complexe en accurate, op maat gemaakte signatures te creëren.

De NSS Group heeft een wereldwijde reputatie voor wat betreft de kwaliteit en accuratesse van zijn beveiligingsanalyses en benchmarktesten. De organisatie voert onafhankelijke testen uit van netwerk-, communicatie- en beveiligingssoftware en hardwareproducten. De NSS Group ontwikkelde de test voor intrusion prevention-systemen (IPS) om klanten de mogelijkheid te geven hun IPS-producten op een gestandaardiseerde manier te testen.

Voor de toekenning van de certificering worden IPS-producten op zeven criteria getest met een reeks van meer dan 750 afzonderlijke testen. Deze methode wordt door de markt gezien als de meest complete. Een systeem moet alle testen voor deze criteria succesvol afronden om de certificering te ontvangen. Deze wordt toegekend voor geïntegreerd functioneren, betrouwbaarheid en beschikbaarheid, herstellingsvermogen, minimale vertraging, hoge prestaties, optimale detectieaccuratesse, fijnmazige granulatie en controle, en geavanceerde afhandeling van waarschuwingen en mogelijkheden voor forensische analyses.

De nieuwe NetScreen IDP appliances met versie 3.0 besturingssoftware ondersteunen beveiligingsbeheerders bij het identificeren van normaal en afwijkend netwerkverkeer. Daarnaast kan op basis van deze datastromen een beveiligingsbeleid bepaald worden en kunnen aanvallen op applicatie- en netwerkniveau snel onderzocht worden om vervolgens adequate maatregelen te nemen. De NetScreen IDP 10, IDP 100, IDP 500 en IDP 1000 met de IDP-versie 3.0 van de besturingssoftware zijn naar verwachting eind maart 2004 beschikbaar.

NSS Group
De NSS Group is een vooraanstaand onafhankelijk Europees testorgaan voor beveiliging. Het hoofdkantoor staat in het Verenigd Koninkrijk en er is een aparte testfaciliteit voor beveiligings- en netwerkinfrastructuren in Zuid-Frankrijk. De organisatie biedt uiteenlopende IT-, netwerk- en beveiligingsdiensten aan leveranciers en gebruikersorganisaties in de gehele wereld. De groep bestaat uit de dochterondernemingen NSS Network Testing Laboratories en Network Security Services. Labresultaten, onderzoeksrapporten en whitepapers zijn verkrijgbaar via www.nss.co.uk

Over NetScreen Technologies
NetScreen Technologies, Inc. is toonaangevend ontwikkelaar van netwerkbeveiligings- en toegangsoplossingen voor bedrijven en carriers wereldwijd. De doelgerichte appliances en systemen van NetScreen bieden diverse beschermingslagen op netwerk- en applicatieniveau. NetScreen-oplossingen komen tegemoet aan de veiligheids-, prestatie- en total cost of ownership-doelstellingen van klanten. NetScreen is gevestigd in Sunnyvale (Californië, VS) en in Europa in Guildford in het Verenigd Koninkrijk. Voor meer informatie over de producten van NetScreen in Europa: www.netscreen.com of via +44 (0)8700 75 00 00.

# # #