Gemeente Heerlen

Afzetting tegen instortingsgevaar

De gemeente heeft de wegen rondom een slooppand in de Dr. Poelsstraat afgezet en een naastgelegen winkel en woning ontruimd omdat instortingsgevaar was geconstateerd. Gepoogd wordt vandaag nog het instortingsgevaar op te heffen. Tot die tijd blijven de preventieve maatregelen van kracht.

Vanochtend constateerden medewerkers van Bouw en Woningtoezicht van de gemeente Heerlen dat de sloop van het pand aan de Dr. Poelsstraat mogelijk gevaar op kon leveren voor de omgeving. Door het wegvallen van een pilaar onder het dak ontstond een mogelijk gevaarlijke situatie. Instorting van het dak of het instorten van een stuk gevel was een reëel gevaar.

De gemeente is meteen opgetreden om de veiligheid van de medewerkers van het sloopbedrijf, de buurman van het slooppand en passanten te garanderen. De directe omgeving van het slooppand is afgezet. Concreet zijn de Dr. Poelsstraat en de Uilengats afgesloten. De eigenaar van de lampenwinkel, en tevens bewoner van het pand, is geëvacueerd. De overige omliggende panden zijn geïnformeerd. Het pand van Randstad is alleen via het Raadhuisplein bereikbaar. Vervolgens is met de sloopaannemer overlegd hoe de onveilige situatie zo snel mogelijk beëindigd kan worden. In de tussentijd wordt er doorlopend toezicht gehouden op de situatie.

In de loop van vandaag werkt de sloopaannemer hieraan. Het gevaarlijke stuk dak wordt verwijderd. Pas als de situatie weer veilig is zal de afzetting opgeheven worden en kan de winkelier terug in zijn pand.

Gemeente Heerlen, 18 maart 2004
Afdeling Communicatie

Richard Pisters, tel. (045)5604070

persvoorlichting@heerlen.nl

---- --