Politie Drenthe

Achter het stuur: rijbewijs bij de hand hebben

Assen 18-03-2004 - Als je achter het stuur zit moet je bij een controle "op eerste vordering behoorlijk je rijbewijs ter inzage afgeven" aan de politie. Zo staat het in de wet. Hetzelfde geldt overigens voor het kentekenbewijs en het bromfietscertificaat.

Controlerende agenten worden bij controles nogal eens geconfronteerd met het feit dat automobilisten of motorrijders hun rijbewijs niet bij zich hebben. Dat is vervelend, zowel voor de automobilist als voor de agent. Natuurlijk kan de agent via de meldkamer navraag doen hoe het zit met het rijbewijs van de betreffende bestuurder. Het zou echter zoveel makkelijker werken als iedereen gewoon "z'n papieren" bij zich heeft. Bovendien het moet gewoon. Overtreding kost 30,-.

Politiecontrole

Controles verkeershandhaving

Agenten van verkeershandhaving "Boetegeld = Sneu geld" hebben de afgelopen week bij controles op diverse plekken in de provincie 44 automobilisten bekeurd omdat ze zonder de verplichte autogordel achter het stuur zaten.
Er zijn de afgelopen week drie radardetectoren in beslag genomen. 11 Automobilisten kregen een bon omdat ze tijdens het rijden hun mobiele telefoon in de hand hadden. Er zijn 12 automobilisten op de bon gegaan omdat ze door rood reden. Bij een controle op de A28 bij Spier zijn 590 automobilisten geflitst op een totaal van 4070 gepasseerde auto's.
Er zijn 52 automobilisten bekeurd omdat ze bij een lasercontrole de maximumsnelheid met meer dat dertig kilometer hadden overschreden. Vier automobilisten reden meer dan vijftig kilometer te hard. Zij moesten direct hun rijbewijs inleveren.
Een 35 jarige man uit Schoonloo reed met 141 over de N375 bij Ruinen. Op dezelfde weg werd een 57 jarige automobilist uit Assen gelaserd met 151 kilometer. Een 34 jarige bestuurder uit De Wijk reed daar met een snelheid van 136 kilometer per uur. De maximumsnelheid op die weg is 80 kilometer. Een 45 jarige automobilist uit Nieuw Buinen liep tegen de lamp toen hij met 116 kilometer per uur over de N374 bij Bruntinge reed. Er geldt daar een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur.

Controles komende week

Bij verkeershandhaving "Boetegeld = Sneu Geld" staan de komende week onder meer de volgende controles gepland:

Vrijdag 19 maart wordt er in Assen op diverse plaatsen gecontroleerd op het rijden door rood en het gebruik van de autogordel. Zaterdag 20 maart staat de radarauto op de Ir. Van Veelenweg bij Gasselte en op de Drentse Mondenweg tussen Gasselternijveen en de Nieuw Weerdinge.
Zondag 21 maart rijdt de onopvallende videoauto 's middags en 's avonds. Je kunt hem in de hele provincie tegenkomen. Maandag 22 maart is er een snelheidscontrole op diverse locaties in Hoogeveen en Hollandscheveld.
Dinsdag 23 maart staat de radarauto op het Stieltjeskanaal in Coevorden en op de Schoonloerstraat bij Elp.
Woensdag 24 maart is er een snelheidscontrole op divers locaties langs de N386 tussen Peize en De Groeve.
Donderdag 25 maart wordt er op diverse locaties in Emmen gecontroleerd op het rijden door rood en het gebruik van de autogordel.

Boetegeld = Sneu Geld Voorkom dat u moet betalen. Surf ook eens naar www.verkeershandhaving.nl