FNV BONDGENOTEN

Aldi schorst voorzitters OR Best en Roosendaal

Twee voorzitters van Ondernemingsraden van Aldi Best en Roosendaal zijn deze week geschorst. FNV Bondgenoten vermoedt dat de schorsing te maken heeft met het protest dat de OR-en deze week lieten horen naar aanleiding van nieuwe arbeidscontracten voor filiaalleiders van Aldi. Met deze nieuwe contracten zouden filiaalleiders tot 750 Euro per maand minder gaan verdienen.
De OR-en hebben protest aangetekend hiertegen, omdat zij formeel om instemming hiermee hadden moeten worden gevraagd. Aldi heeft dat verzuimd.
FNV Bondgenoten heeft haar leden inmiddels per brief opgeroepen de contracten niet te tekenen.

Vanochtend kreeg de voorzitter van de OR van Aldi in Best te horen dat hij zijn jas aan kon houden en weer naar huis kon. Op welke gronden werd er niet bij gezegd. FNV Bondgenoten gaat samen met de man de schorsing aanvechten.
Eerder deze week werd al de voorzitter van de OR Aldi in Roosendaal op non-actief gesteld. Hij had maanden geleden al aangedrongen op de instemmingsplicht van de OR.
Hij heeft nu een kort geding aangespannen tegen Aldi, wat vandaag dient. Hij eist rehabilitatie en terugkeer op de werkplek.

Volgens bestuurder Nico Meijer van FNV Bondgenoten heeft Aldi de kat nu de bel aangebonden. 'We zullen doorgaan met de strijd tegen Aldi om de belangen van de werknemers daar te behartigen. Dat is meer dan ooit nodig.'
FNV Bondgenoten en CNV willen dat de werkgeversorganisatie VGL (Vereniging Grootgrutters Levensmiddelenbedrijf) Aldi tot de orde roept. Het CNV heeft Aldi zelf ook een brief geschreven waarin het bedrijf gesommeerd wordt binnen 24 uur overleg te plegen over de nieuwe arbeidscontracten waarmee de filiaalleiders zijn geconfronteerd. Doet Aldi dit niet, dan volgt er (opnieuw) een kort geding. FNV Bondgenoten heeft ook om overleg verzocht.

Meer informatie:
Nico Meijer, bestuurder FNV Bondgenoten

020- 5856155 of 06-51319275
Nathalie Koopman, voorlichter FNV Bondgenoten

030-2738389 of 06-51406105

18 mrt 04 13:30