Politie Twente

Persberichten Politie Twente 18 maart 2004

Aanrijding met letsel

Kop staart aanrijding, twee gewonden naar het ziekenhuis

Haaksbergen

Woensdagmiddag 17 maart om ongeveer 14.45 uur werd een aanrijding gemeld op de Eibergsestraat in Haaksbergen. Bleek dat een 78 jr. automobilist uit Enschede achterop een auto, bestuurd door een 50 jr. mevrouw uit Winterswijk, was gereden. De 69 jr. echtgenote van de 78 jr. bestuurder en een 52 jr. inzittende van de andere auto en bewoner van Borculo, werden door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. De auto van de 78 jr. is afgesleept. (bps: 04-032962)

Rijden onder invloed

Bromfietser met ruim 1.3 promille

Enschede

Donderdagmorgen 18 maart om ongeveer 00.40 uur werd op de Lasondersingel in Enschede een bromfietser gecontroleerd die te veel alcohol houdende dranken tot zich had genomen. Hij werd aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 1.32 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-033198)

Rijden onder invloed

Automobilist valt op door door rood te rijden, bij controle ruim 1 promille

Enschede

Donderdagmorgen rond de klok van 2 uur viel op de Burgemeester van Veenlaan in Enschede het rijgedrag van een automobilist op. De snelheid was hoger dan de toegestane en op de kruising met de Vlierstraat reed de bestuurder door het rode verkeerslicht. Op de Vlierstraat reageerde hij op het gegeven stopteken en bleek alcoholgebruik. Na aanhouding wees op het bureau de ademanalyse 1.12 promille uit. De nodige processen-verbaal worden opgemaakt. (bps: 04-033211)

Notoire winkeldief aangehouden

Politieman in burger betrapt winkeldief

Enschede

Woensdagmiddag 17 maart om ongeveer 17.30 uur zag een politieman, die in burger door de Haverstraatpassage in Enschede surveilleerde, een hem bekende winkeldief een winkel binnengaan. Gezien werd dat deze persoon, een 29 jr. Enschedeer, iets uit een lade van een kast wegnam, bleek later een flesje parfum te zijn, en zonder te betalen de winkel weer verliet. Buiten de winkel zag de politieman, die zich als zodanig legitimeerde, kans de 29 jr. aan te houden en met behulp van ter plaatse gekomen collega's over te brengen naar het bureau. Aan het bureau is hij in verzekering gesteld en opgesloten. In verband met zijn veelplegerschap zal de 29 jr. bij justitie worden voorgeleid. (bps: 04-033076)

Aanhouding na mishandeling en bedreiging

Man aangehouden na behoorlijke mishandeling, bedreiging met de dood en vernielen van een deur

Enschede

Woensdagavond 17 maart omstreeks 20.45 uur werden moeilijkheden gemeld in een pand aan de Klomp in Enschede. Bleek dat een 22 jr. Enschedeer daar een 34 jr. inwoner van Haaksbergen had mishandeld en met de dood had bedreigd. In verband met zijn alcoholgebruik moest de 22 jr. het pand verlaten. Dit wilde hij niet en hij sloeg en schopte daarop de 34 jr. meerdere keren tegen hoofd en lichaam. Hierbij werd de 34 jr. met de dood bedreigd. Bovendien werd door hem een deur vernield. De 22 jr. was nog ter plaatse en werd aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij is opgesloten. In de loop van donderdagmorgen de 18e is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De 34 jr. doet aangifte van zware mishandeling, bedreiging en vernieling. (bps: 04-033145)

Auto gestolen

Grijze Fiat Uno weggenomen bij woning eigenaresse

Enschede

Donderdagmorgen de 18e maart werd tussen 00.00 en 08.05 uur een grijze Fiat Uno ontvreemd vanaf een parkeerplaats aan de Roelof van Schevenstraat in Enschede. De diefstal van de auto met het kenteken YL-78-HY, werd door de 28 jr. eigenaresse ontdekt. (bps: 04-033255)


---- --
Persberichten Politie Twente 18 maart 2004

Ageeth Doldersum: 053-4555588

Aanrijding met letsel

Meisje op scooter raakt gewond bij aanrijding met fietser

Beuningen

Een 16-jarig meisje uit Denekamp reed woensdag 17 maart omstreeks 15.30 uur op een scooter over de Denekamperstraat in Beuningen. Tijdens een inhaalmanoeuvre kwam zij in aanrijding met een 15-jarige fietser uit Denekamp met als gevolg dat beiden ten val kwamen. Het 16-jarige meisje liep diverse schaafwonden op en werd voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De 15-jarige jongen bleef ongedeerd. (bps: 04-032979)

Rijden onder invloed

Automobilist aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol

Hengelo

Een 21-jarige automobilist uit Enschede werd donderdag 18 maart omstreeks 00.55 uur aangehouden op de Kuipersdijk in Hengelo nadat een blaastest had uitgewezen dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,2 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-033200)

Aanhouding wegens diefstal

Politie houdt twee verdachten aan wegens diefstal van een aantal kniesleutels

Tubbergen

Bij een bedrijf aan de Haarweg in Tubbergen werd woensdagmorgen 17 maart omstreeks 09.00 uur een 5-tal kniesleutels uit een gereedschapskist gestolen. Door medewerkers werd het kenteken van de auto van de daders genoteerd. Omstreeks 12.00 uur werd de desbetreffende auto aangetroffen op een parkeerplaats aan de A1 bij De Lutte. In de auto lagen de gestolen sleutels. Beide inzittenden, mannen uit Lublin (Polen) van resp. 27 en 43 jaar, werden hierop aangehouden. De 43-jarige verdachte heeft inmiddels bekend. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De 27-jarige man gaf aan niets van de diefstal te weten. Eind van de middag werden de heren aan de Koninklijke Marechaussee overgedragen en de grens overgezet. (bps: 04-032735)

Vernieling ruiten

Tiental ruiten vernield bij een pand van de Stichting Historisch Goor; politie zoekt getuigen

Goor

Namens de Stichting Historisch Goor werd aangifte gedaan van vernieling van een tiental ruiten van een pand aan de Stationslaan in Goor met als gevolg een flinke schade (bedrag nog onbekend). Door het ingooien van de ruiten is ook een deel van de inboedel vernield. De vernieling vond plaats tussen dinsdag 16 en woensdag 17 maart. Eventuele getuigen worden verzocht met de politie contact op te nemen. (bps: 04-032688)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --