KNWV

18/3/2004
ALGEMEEN - Activeren van jeugd door sport

Het kabinet heeft besloten extra middelen aan gemeenten beschikbaar te stellen om jeugdigen te activeren bijvoorbeeld via sport. Zij heeft aangegeven hiermee te starten in het kader van het Europese Jaar van de Opvoeding door Sport 2004.

Dit is een van de uitkomsten in de kabinetsreactie op het WRR-rapport `Waarden, normen en de last van het gedrag' van 5 maart jongstleden.

Het kabinet erkent dat uiteenlopende organisaties zoals bedrijven, scholen en (sport)verenigingen een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan normbesef door binnen hun domein duidelijke gedragsregels op te stellen en deze te handhaven. Het kabinet ziet in haar reactie verder ook een belangrijke rol weggelegd voor sportverenigingen in de ondersteuning van onderwijsinstellingen in de opvoeding van kinderen. Het kabinet bevestigt hiermee het standpunt van NOC*NSF dat
sportverenigingen bijdragen aan een groter besef normen en waarden.

Naast de belangrijke rol van ouders heeft ook de omgeving directe invloed op de jeugd. Het onderwijs neemt daarbij een centrale plaats in, maar ook buurt en sportgelegenheden zijn van belang.

Postbus 85393 · 3508 AJ Utrecht · Tel.: 030-6566550 ·
info@watersportverbond.nl