Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


18 maart 2004


TWELLO - Politie neemt auto in beslag


De politie heeft woensdagmorgen op de Doornweerdsestraat de auto van een 30-jarige man uit Twello in beslag genomen. De politie zag de man rond 11.00 uur rijden en wist dat de man met een ongeldig verklaard rijdbewijs reed. Bovendien bleek de auto niet verzekerd te zijn. De man deed vrijwillig afstand van zijn auto en leverde zijn kentekenbewijzen en keuringrapport in.


EEFDE - Dief aangehouden

De politie heeft woensdagmiddag op de Schurinklaan in Eefde een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden die eerder een diefstal had gepleegd in een woning aan de Hoofdstraat in Gorssel. De 81-jarige bewoonster zag de man haar woning verlaten en op een fiets er vandoor gaan. Op de oprit lag een aantal zaken dat vermoedelijk afkomstig was uit de woning. De vrouw gaf de politie een goed signalement door. De politie ging op onderzoek uit en trof de man later die voor verder onderzoek in een cel werd gezet.


BRUMMEN - Systeemkasten uit bedrijf gestolen

Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag uit een bedrijf aan de Mercuriusweg een aantal systeemkasten meegenomen. De gealarmeerde politie zag dat een raam ingegooid was. Onderzoek wees uit dat de kabels van een aantal systeemkasten waren doorgesneden en dat de kasten verdwenen waren. Het politieonderzoek gaat verder.


BRUMMEN - Brand in woning

In een woning aan de Oude Eerbeekseweg brak woensdagavond laat brand uit. De brand ontstond rond 23.55 uur in een kast tussen de voor- en achterkamer. De brandweer had het vuur snel onder controle. Onbekend is nog wat de oorzaak van de brand is.


BRUMMEN - Boetes voor te snel rijden


De politie heeft woensdagmorgen tijdens een snelheidscontrole op de Pothof (30 km zone) zes bekeuringen uitgedeeld aan bestuurders van motorvoertuigen die de maximumsnelheid overtraden. De hoogste snelheid bedroeg 52 km/u.


HALL - Snelheidscontrole


De politie heeft woensdagmorgen op de Voorstondenstraat (80 km weg) de snelheid gecontroleerd van motorvoertuigen. Tien bestuurders reden sneller dan de toegestane snelheid van 80 km/u en kregen een bekeuring. Eén automobilist kreeg een boete voor het niet dragen van de gordel.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --