Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


18 maart 2004


Doetinchem - Politie zoekt getuigen


De politie is op zoek naar getuigen van het voorval dat maandag rond 15.15 plaatsvond bij de verkeerslichten aan de JF Kennedylaan. Een 15 jarige jongen fietste met nog drie personen over de Steinstraat. Op een gegeven moment wordt hij door een bestuurder van een grijze Honda beledigd. De man riep onder andere "kankerzwarte". Bij het verkeerslicht aan de JF Kennedylaan ging de 15 jarige voor de auto staan, omdat het licht op rood stond. De bestuurder gaf gas en reed tegen de jongen aan, die hierdoor viel en verwondingen opliep aan zijn been. De politie is op zoek naar getuigen en wil graag weten wie de onbekend gebleven bestuurder van de Honda is. Signalement van de bestuurder: 20 - 25 jaar oud, kort donker haar en brildragend.


Getuigen kunnen bellen naar telefoon nummer 0900 8844.


Eibergen - Controle naar aanleiding van klachten


Naar aanleiding van klachten in de buurt van de Burgemeester Wilhelmweg met de kruising Kruiskamplaan werd woensdagmorgen door het verkeers handhavingsteam een rood licht controle gehouden. Er werden 12 automobilisten bekeurd.


Winterswijk - Auto botst tegen boom


Een 18 jarige automobilist uit Rhede (D) is woensdag rond 14.35 uur op de Wooldseweg tegen een boom gebotst. De jongeman kwam vanaf Bocholt en moest in een bocht uitwijken voor een tegemoet komende auto. Hij raakte hierbij de macht over stuur kwijt en botste tegen een elektriciteitskast. Vervolgens kwam hij tegen een boom tot stilstand. De bestuurder bleef ongedeerd.


Aalten - Fietser gevallen


Een 14 jarige fietser uit Aalten is woensdag rond 11.50 uur het fietspad van Dinxperlo naar Aalten gevallen. De jongen kwam met het voorwiel in een beschadiging in het wegdek door wortelgroei van bomen vast te zitten en viel hierdoor. Hij had behoorlijke verwondingen aan zijn gezicht en handen en moest naar de huisarts voor behandeling.


Eibergen - Diefstal landbouwtrekker


Vanaf de Rietmolenweg werd een landbouwtrekker weggenomen. Dit gebeurde tussen dinsdag 13.00 en woensdag 08.30 uur. Het gaat om een rode Massey Ferguson, type 35 van ongeveer 15 jaar oud.


Doetinchem - Diefstal uit winkel


Een 15 jarige jongen uit Winterswijk werd woensdag rond 08.10 uur in een supermarkt aan de Bongerd betrapt. De jongen wilde drie pakjes sigaretten wegnemen zonder te betalen. Hij zal worden doorverwezen naar het preventieproject LINK waar een passende maatregel getroffen zal worden.


Neede - Brand bij oude ijsbaan


Op het terrein van de oude ijsbaan was woensdag op verschillende plekken brand ontstaan. Er waren vier brandhaarden, die door de brandweer snel onder controle waren. Een oppervlakte van ca. 100 m2 gras en blad is weggebrand. Vermoedelijk is de brand aangestoken.


Winterswijk - Controle


Maandag werd op de lokale wegen rondom Winterswijk gecontroleerd. De volgende bekeuringen zijn gevallen: 1x verlopen APK, 1x niet dragen helm op bromfiets, 1x overschrijden van de constructiesnelheid, 3x niet dragen van de autogordel en 1x fout parkeren.


Snelheidscontroles van woensdag


Gendringen, Staringstraat = 50 km weg, 3 bekeuringen, hoogste snelheid 64 km. De controle werd gehouden naar aanleiding van klachten van buurtbewoners.
Etten, Ulftsestraat = 80 km weg, 8 bekeuringen, hoogste snelheid 126 km.


Doetinchem - Gordelcontrole


Woensdag werden 17 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Er werd gecontroleerd aan de Plattenburgstraat en de Bongerd.


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

055 - 548 6058



---- --