Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


18 maart 2004


Autokrakers actief


Autokrakers hebben woensdag opnieuw op diverse plaatsen een flink aantal auto's opengebroken. De auto's stonden geparkeerd op onder meer de Loolaan, de Pelikaanlaan, de Hoge Dries, de Amsivarilaan, de Kruizemuntstraat, de Vijverlaan en aan de Hoofdstraat. De dieven namen onder meer mee geluidsapparatuur, cd's, rij- en kentekenbewijzen, een zonnebril, divers gereedschap, autobenodigdheden en een portemonnee met geld en pasjes. De politie adviseert opnieuw met klem om geen waardevolle zaken in de auto's achter te laten.


Politie houdt dronken automobilist aan

De politie heeft donderdagmorgen vroeg op de Wilhelmina Druckerstraat een 18-jarige Apeldoornse automobilist aangehouden die dronken in zijn auto zat. De politie zag rond 00.40 uur dat de man slingerde en de hele weg nodig had. Hij bleek behoorlijk onder invloed te zijn maar weigerde elke medewerking. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.


Winkeldieven gepakt

De politie heeft woensdagmiddag in een schoenenzaak aan de Hoofdstraat twee 14-jarige Apeldoornse meisjes aangehouden die twee paar damesschoenen hadden gestolen. Bij het verlaten van de winkel ging het alarm af en in beide tassen zat een paar schoenen. Het winkelpersoneel droeg hen over aan de politie die de jeugdige winkeldievegges meenam naar het bureau. De politie lichtte de ouders in en de meisjes zullen worden doorverwezen naar het preventieproject LINK waar een passende maatregel zal worden genomen.


Uitslaande brand in woning

In een woning aan de Govert Flinckstraat brak woensdagmorgen vroeg brand uit. De brand brak rond 05.25 uur op de zolderverdieping uit, die even later uitslaand werd. Bij het arriveren van politie en brandweer stond het hele dak in lichtelaaie. De brand werd bestreden door de korpsen van de Vosselmanstraat en van de Eendracht. De brand richtte grote schade aan de woning aan en ook de naastgelegen woningen liepen schade op. De woning mag vanwege instortingsgevaar van de zolder niet worden betreden. De oorzaak van de brand is nog onbekend.


Snelheidscontrole Europaweg

De politie heeft woensdagmiddag op de Europaweg de snelheid van motorvoertuigen gecontroleerd. Ruim 3.000 bestuurders passeerden de controle. Van hen reden er 96 sneller dan de maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km/uur.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --