Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Architectuurcentrum Aorta presenteert:

Micha de Haas

De rode tentoonstellingskast

woensdag 17 maart t/m 17 april 2004

Op 30 januari werd de tentoonstelling de elite van morgen in Arcam, architectuurcentrum Amsterdam afgesloten. De elite van morgen is een vervolg op de eerste Biënnale jonge Nederlandse architecten uit 1983. Twintig jaar geleden waren jonge architecten nog een onontdekte groep. Nu wordt er in verschillende Biënnales en architectuurcentra aandacht aan nieuw talent geschonken.

Naast de tentoonstelling Lelijk is geen argumenten. Toonbeelden van de wederopbouw in Nederland 1940-1965 wordt in architectuurcentrum Aorta vanaf woensdag 17 maart de meest in het oogspringende presentatie getoond uit de Arcam manifestatie. Het architectenbureau Micha de Haas nam deel aan deze manifestatie met een kast waarin een aantal projecten worden tentoongesteld. Hilde de Haan schreef in een recensie in De Volkskrant het volgende over het project van Micha de Haas:

Slechts één bureau op de expositie toont vorm én inhoud gelijkwaardig. Dat is van Micha de Haas die als verpakking een knalrood geverfde kast van Lundia (tevens sponsor) koos. In vrijwel elke la, en achter elke kastdeur, is een prachtig uitgewerkt ontwerp te zien en telkens met een heldere uitleg. Micha de Haas ook durft het aan de draak te steken met zichzelf en daarmee met zijn hele, zo vaak bejubelde generatie. Alleen al doordat hij, vóór de kast, een knalrood kindertafeltje heeft gezet, met papier en viltstiften voor de elite van morgen . Maar vooral doordat hij, bij zelfgetekende kleurplaten, verwoordt wat hij en zijn makkers blijkbaar op de bezoekers van Arcam willen overbrengen: Architectuur is een kinderspel .

Hilde de Haan

Een project dat in de kast te vinden is, is het Aluminium Bos. Dit gebouw wordt van de grond gelicht door een woud van aluminium palen. Dit gebouw is in opdracht van het Aluminium Centrum gebouwd en bevindt zich aan de Voorvest in Houten.

Locatie: Architectuurcentrum Aorta, Achter de Dom 14, Utrecht.

Toegang: De tentoonstelling is gratis toegankelijk.

Architectuurcentrum Aorta, Achter de Dom 14, Utrecht, tel. (030)2321686, fax (030)2321390

Openingstijden: woensdag tot en met vrijdag 12.00-17.00 uur, zaterdag 13.00-17.00 uur.

Kijk ook op www.aortanu

b0a91c.gif

Noot voor de redactie

Ingezonden persbericht