Time : 9:44:53 AM
Date : Thursday, March 18, 2004
Sender Name: VZW Ondernemingsplanwedstrijd Vlaanderen

Bizidee beloont meest realistische ondernemersprojecten

Vanavond worden in Technopolis (Mechelen) de prijzen uitgereikt voor de beste haalbaarheidsstudies in het kader van de
Ondernemingsplanwedstrijd Vlaanderen. De Ondernemingsplanwedstrijd Vlaanderen, die wordt georganiseerd onder de naam
Bizidee , sluit hiermee zijn tweede fase definitief af.

Bizidee is een initiatief dat aspirant-ondernemers intensief begeleidt in 3 fases met als doel het aantal nieuwe ondernemingen gevoelig te doen toenemen. In de tweede fase van de Ondernemingsplanwedstrijd moesten de deelnemers trachten hun idee uit de eerste fase verder uit te schrijven tot een realistische haalbaarheidsstudie. Wie dat wou, kon dat doen onder begeleiding van een persoonlijke mentor. Bizidee heeft hiervoor een netwerk van ervaren ondernemers ter beschikking die de deelnemers de knepen van het vak bijbrengen. Bovendien tekende Bizidee een uitgebalanceerd gratis opleidingsparcours uit.

Met deze tweede prijsuitreiking worden de meest haalbare projecten aangemoedigd door te zetten in de derde fase van de wedstrijd. In de algemene categorie worden drie cheques uitgereikt ter waarde van ¬750, de top drie van de studentenprojecten kan rekenen op ¬ 250. De prijzen worden overhandigd door Vlaams minister van Economie, Buitenlands Beleid en E-government Patricia Ceysens.

De professionele vakjury van venture capitalists, consultants en business angels kent de hoofdprijs in de algemene categorie toe aan een project van 3 vorsers aan de UGent. Ronny Bockstaele, Kris Naessens en Bert Luyssaert willen een systeem ontwikkelen dat datatransport toelaat via optische verbindingen tot in de processor. Het studentenproject van Stijn Lambert en Frank Dingemans is goed voor zilver. Met Ecofest willen ze samen met de organisatoren van evenementen milieubeheerssystemen opzetten. SHUNT, een project van Karel De Backer, wil een innovatieve brace voor de kinesitherapeutische sector vermarkten.

In de studentencategorie gaat de eerste plaats naar het hogervernoemde Ecofest. Het project van Thomas De Ruyck was goed voor de tweede plaats. De Ruycks Rapid Biomarker wil klinisch diagnostische testen leveren die niet meer langs laboratoria moeten passeren. HoReCa (Pieter Dickmans en Cédric Stuyck) ten slotte gaat een vernieuwend klemsysteem ontwikkelen voor terrasmeubilair.

Alle deelnemers hebben nu nog tot 3 mei 2004 om hun volledige ondernemingsplan af te werken. De finale prijsuitreiking vindt plaats op 27 mei 2004 in Brussel. Wie het beste ondernemingsplan schrijft, maakt kans op de hoofdprijs van ¬ 25.000.

Alle informatie over Bizidee vindt u op http://www.bizidee.be. U kan ook steeds contact opnemen met Erwin Reynaert; telefonisch op (0496) 26 65 33
of via mail erwin.reynaert@bizidee.be