Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond

KNBSB winnaar Sport en Televisie Award 2003

Op 17 maart 2004 tijdens het jaarlijkse symposium Sport & Televisie, gehouden op het Nationaal Sport Centrum Papendal, zijn de Sport en Televisie Awards uitgereikt. Met deze jaarlijkse Awards willen de NOS en NOC*NSF waardering tonen voor sportbonden welke bijzondere sportieve progressie hebben laten zien op Olympische Spelen, Wereldkampioenschappen en / of Europese Kampioenschappen.

Criteria voor deze Awards zijn: sportief resultaat, media aandacht en een jurybeoordeling.

Directeur Hans Meijer van de KNBSB mocht uit handen van de voorzitter van de jury, de heer Ton Rombouts, Burgemeester van 's-Hertogenbosch over 2003 de eerste prijs in ontvangst nemen.

Het juryrapport luidde:
De KNBSB heeft het afgelopen jaar haar nek uitgestoken om in eigen land zowel de Europese Kampioenschappen Honkbal als een Olympisch Kwalificatie Toernooi Honkbal te organiseren. Naast perfect lopende evenementen met veel televisieaandacht waren ook de sportieve prestaties buitengewoon. De Nederlandse Honkballers werden Europees Kampioen en wisten zich aansluitend te kwalificeren voor de Olympische Spelen welke van 13 t/m 29 augustus 2004 in Athene worden gehouden. Voorzitter van de jury, Ton Rombouts, voegde daaraan toe: Wij hopen met elkaar op een medaille in Athene. Na ontvangst van de eerste prijs bestaande uit

o

een oorkonde

o

een schilderij van beeldend kunstenaar René Boin

o

een geldbedrag van EUR 30.000

reageerde directeur Hans Meijer blij te zijn met deze erkenning voor de sportieve prestaties van het Nationale Honkbalteam, mede gebaseerd op de door de KNBSB ingezette professionele organisatie rondom het team en de organisatie van de ook door de jury gememoreerde toernooien.

De uitstekende samenwerking tussen KNBSB met NOC*NSF en met de NOS mag hierbij niet onvermeld blijven.

De twee 2e prijzen (EUR 15.000) werden uitgereikt aan respectievelijk de Koninklijke Atletiek Unie en de Koninklijke Wielrenunie.

De drie 3e prijzen (EUR 10.000) gingen naar de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond, de Koninklijke Nederlandse Zwembond en de Koninklijke Nederlandse Cricketbond.

Nieuwegein
18 maart 2004.

---