Gemeente Langedijk


Installatie eerste dorpsplatform Langedijk
18 maart 2004

Het platform bestaat uit veertien personen. Zij zijn afgevaardigde van hun eigen woonwijk en praten in het kader van Dorpsgericht Samenwerken met gemeente en andere instanties over verbetering van hun woonomgeving.

In augustus 2003 begon project Dorpsgericht Samenwerken in Noord-Scharwoude en een stukje van Zuid-Scharwoude. Na een tijd van voorbereiding waarbij er al van alles in de wijken is gebeurd gaat nu ook het dorpsplatform van start. Inmiddels is een groot aantal actieve wijkbewoners betrokken bij het project. In bijna alle wijken is het nu geregeld dat er een afvaardiging van twee personen deel gaat uitmaken van het dorpsplatform. De andere 'actievelingen' blijven betrokken in de wijk en worden via hun vertegenwoordiging in het dorpsplatform op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. En zij dragen natuurlijk ook bij aan de informatievoorziening en het ontwikkelen van voorstellen vanuit bewoners in de wijk naar het dorpsplatform.

De veertien vertegenwoordigers in het dorpsplatform komen maandagavond voor het eerst bijeen. Bijna alle wijken zijn vertegenwoordigd in het dorpsplatform. De vertegenwoordigers zijn: Jacqueline Haarms en Erik Wijngaard van Koog-Bomenwijk; Marcel Dirkmaat en Diana Kraakman van Koog Zuid; Olga Rodenburg en Wieb Duim van Korte- Langeweide; Wim Meerwaldt en Elize van den Berg van Centrum west 2 (Akkerbuurt); Joke Visser van Kloosterstraat e.o.; Leo Dekkinga en Ingrid de Reus van Dorpsstraat-Voorburggracht (van Gentiaan tot provincale weg); Kees de Ruiter en Nicole de Ruiter van Bloemenbuurt-Oosterstraat; Louis Komen van Oranjewijk/De Wuyver. Bijna alle wijken zijn goed bezet in het dorpsplatform. Een enkele wijk kan nog wat aanvulling gebruiken. Het dorpsplatform heeft daarnaast een vertegenwoordiging vanuit woningbouwvereniging Langedijk, de politie en de gemeente. Wethouder de Graaf is namens het gemeentebestuur aanspreekpunt voor het dorpsplatform. Hij zal de dorpsraad officieel installeren. Tijdens de vergadering spreekt tevens de heer Arie van Diepen voorzitter van de wijkraad Oud Overdie in Alkmaar. Hij vertelt vanuit zijn ervaring met wijkgericht werken en zal de leden van het dorpsplatform enkele tips meegeven.

Nadere informatie kunt u vragen aan Linda Meerbeek, coördinator dorpsgericht samenwerken (L.Meerbeek@gemeentelangedijk.nl of 0226-334433)