Politie Amsterdam-Amstelland

16-jarige straatrover buiten spel

Bureau Meer en Vaart
18-3-2004. Met de aanhouding vorige week woensdag van een 16-jarige jongen hoopt de wijkteamrecherche van het bureau Meer en Vaart een einde te hebben gemaakt aan een reeks van minstens zeven straatroven. De jeugdige verdachte is ingesloten en in bewaring gesteld. Tijdens het onderzoek zijn gestolen goederen en ruim 18 kilo hasj in beslag genomen. Een 18-jarige verdachte werd voor heling aangehouden. Echtgenoot gooit met bijtende vloeistof

18-3-2004. Donderdagochtend kort voor tien uur raakte, in een woning in De Baarsjes, een vrouw ernstig gewond toen zij een bijtende vloeistof in haar gezicht gegooid kreeg. Het slachtoffer is met oog- en gezichtsletsel naar een ziekenhuis overgebracht.

Haar man is als verdachte in de omgeving van de woning op straat aangehouden en naar een politiebureau overgebracht. Een politieagente die te hulp kwam, kreeg last van ademhalingsproblemen. Zij is voor behandeling naar een ziekenhuis overgebracht. De technische recherche zal een onderzoek instellen naar de samenstelling van de bijtende vloeistof.

---

Inbraakgolf voorbij
18-3-2004. Met de arrestatie van 6 zogenaamde ?harde kern jongeren? uit Amsterdam-West heeft de politie van het zesde district een bende landelijk opererende inbrekers opgerold. De bende wordt verdacht van tientallen inbraken in scholen en bedrijven. Tijdens het onderzoek stuitte het team op drie garageboxen, een container en een gestolen auto vol geroofde goederen.

Overlastveroorzakers gearresteerd
18-3-2004. Dinsdagavond rond negen uur arresteerde de politie negen jongeren die in de omgeving van de Slotermeerlaan overlast veroorzaakten. Klachten uit de buurt leidden tot de gerichte actie, waaraan 25 agenten deelnamen. De jongeren, in de leeftijd van 15 tot 23 jaar, werden gearresteerd voor urineren in het openbaar, het gooien met flessen en andere ordeverstorende gedragingen. Twee jongeren verzetten zich tegen hun aanhouding. Een andere jongen werd aangehouden toen hij agenten probeerde tegen te werken bij de arrestatie van één van de raddraaiers.

---
Supermarkt overvallen
18-3-2004. Een supermarkt op het Beukenplein is woensdagavond overvallen door twee mannen met een vuurwapen. De overvallers vernielden met een moker een ruit en drongen de winkel binnen. Daar werd het personeel onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen om de kassa af te geven. De twee daders vluchtten met hun buit in de richting van metrostation Wibautstraat.

---

Gewelddadige dief doet greep uit kassa
18-3-2004. Woensdagmiddag heeft een dief een greep uit de kassa van een winkel aan de Frederik Hendrikstraat gedaan. Een medewerker die de man probeerde tegen te houden werd geslagen. De dader kon ontkomen.