Stadsdeel Zeeburg

Inspraak reclamebeleid

Reclame is overal in Zeeburg aanwezig: aan gevels, op billboards, aan lantaarnpalen en op daken. Om een wildgroei te voorkomen is regulering nodig. Stadsdeel Zeeburg heeft een conceptnota reclamebeleid opgesteld. Deze conceptnota is vrijgegeven voor inspraak en is van 17 maart tot en met 16 april 2004 hier online in te zien. Ook ligt de nota ter inzage bij het publiekscentrum op het stadsdeelkantoor.

In het nieuwe reclamebeleid is per soort reclame-uiting een richtlijn opgesteld. Omdat de nieuwe regels zowel voor ondernemers als handhavers hanteerbaar moeten zijn, is gestreefd naar een eenvoudige en heldere keuze in bijvoorbeeld afmetingen en plaatsingsvoorwaarden. Uitzonderingen zijn zoveel mogelijk vermeden. Er is gebruik gemaakt van ervaringen van andere stadsdelen.

Dit beleid moet leiden tot een verantwoorde en beheersbare situatie van reclame-uitingen in de openbare ruimte. De kwaliteit van het straatbeeld wordt hierdoor verhoogd. Maar het is uiteraard ook van belang dat ondernemers de mogelijkheid houden om aandacht te trekken voor hun handelswaar.

Wilt u uw mening kwijt over het reclamebeleid?
U kunt in dit discussieforum uw mening geven over reclame in de openbare ruimte. Alle reacties worden meegenomen in de nota van beantwoording. Verder kunt u tot vrijdag 16 april 2004 schriftelijk reageren door een brief te sturen aan het Dagelijks Bestuur Stadsdeel Zeeburg, Postbus 380, 1000 AJ Amsterdam, of een e-mail te sturen naar info@zeeburg.nl o.v.v. 'conceptnota Reclamebeleid'. U kunt mondeling reageren tijdens de inspraakavond op 6 april 2004, vanaf 20.00 uur in het stadsdeelkantoor.