Stadsdeel Zeeburg

Inspraak speelplaatsenbeleid

In Zeeburg wonen veel kinderen en jongeren. Het stadsdeel wil voor al deze kinderen voldoende ruimte bieden om buiten te kunnen spelen. Naast veilig, moeten speelplaatsen ook goed en praktisch zijn.

Daarom heeft stadsdeel Zeeburg een conceptnota speelplaatsenbeleid opgesteld. Deze is vrijgegeven voor inspraak en is van 17 maart tot en met
16 april 2004 hier online in te zien. Maar de nota ligt ook ter inzage bij het publiekscentrum op het stadsdeelkantoor.

Het is de taak van het stadsdeel om de speelplaatsen in de openbare ruimte te beheren en te onderhouden, maar ook om voldoende speelruimte te creëren. In de conceptnota speelplaatsenbeleid zijn een aantal uitgangspunten geformuleerd.

Er zijn per buurt geschikte (en gewenste) locaties voor speelplaatsen aangewezen gebaseerd op het aantal kinderen, de gemiddelde leeftijd en het huidige aantal speelplaatsen. De grootste problemen doen zich voor in de oude Indische Buurt. In het Oostelijk Havengebied springt Borneo-eiland er uit als buurt waar gezien het aantal kinderen te weinig speelgelegenheid is. In de conceptnota krijgen speelplaatsen in deze gebieden prioriteit.

Wilt u uw mening kwijt over het speelplaatsenbeleid? U kunt in dit discussieforum uw mening geven over speelmogelijkheden voor kinderen in Zeeburg. Alle reacties worden meegenomen in de nota van beantwoording. Verder kunt u tot vrijdag 16 april 2004 schriftelijk reageren door een brief te sturen aan het Dagelijks Bestuur Stadsdeel Zeeburg, Postbus 380, 1000 AJ Amsterdam, of door te mailen naar info@zeeburg.nl o.v.v. 'conceptnota Speelplaatsenbeleid'. U kunt mondeling reageren tijdens de inspraakavond op 31 maart 2004, vanaf 20.00 uur in het stadsdeelkantoor.