Partij van de Arbeid


Den Haag, 18 maart 2004


Vragen van de leden Smits en Timmer (PvdA) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport


1. Herinnert u zich uw mededeling naar aanleiding van vragen van het lid Kant over de vangnetregeling zittend ziekenvervoer ?


2. Is de eerder door u aangekondigde invoeringsdatum, van de maatregelen betreffende de vergoeding van het zittend ziekenvervoer, van 1 april 2004 haalbaar? Zo nee, vanaf wanneer wordt de regeling van kracht?


3. Bent u met ons van mening dat de maatregelen betreffende de vergoeding van het zittend ziekenvervoer niet kan ingaan, zolang er geen duidelijkheid is over de aangekondigde vangnetregeling?


4. Wat behelst de vangnetregeling? Wanneer wordt de Kamer hierover door u geïnformeerd?


5. Op welke wijze worden verzekeraars en verzekerden op de hoogte gesteld over de veranderingen en invoering van de nieuwe vergoedingsregeling voor het zittend ziekenvervoer?


6. Klopt het dat ziektekostenverzekeraars vooruitlopend op de invoering, brieven aan verzekerden hebben rondgestuurd, waarin gemeld wordt dat er vanaf 1 april geen zittend ziekenvervoer meer wordt vergoed? Zo ja welke verzekeraars?


7. Bent u bereid om er voor te zorgen dat verzekeraars en verzekerden ruim op tijd worden geïnformeerd over de gewijzigde vergoedingsregeling en de inhoud van de vangnetregeling voor het zittend ziekenvervoer? Zo ja, op welke wijze gaat u dat doen?


8. Bent u bereid om deze vragen vóór dinsdag 23 maart 10.00 te beantwoorden?


---

Tweede Kamer der Staten-Generaal

www.tweedekamer.nl