Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Leidschendam, 18 maart 2004

Ed Hamming nieuwe voorzitter van de Raad Nederlandse Detailhandel

Het bestuur van de Raad Nederlandse Detailhandel (RND) heeft op 18 maart 2004 drs. P.E. Hamming (Vendex KBB) benoemd tot voorzitter. Hij volgt de heer ir. J.G. Andreae op, die na ruim 5 jaar de voorzittershamer overdraagt. De heer Hamming is sinds 1998 vice-voorzitter en lid van het Dagelijks Bestuur van de RND. Tijdens het voorzitterschap van Jan Andreae heeft de RND belangrijke resultaten voor de gehele detailhandel weten te realiseren. De aanpak van winkelcriminaliteit, de introductie van de euro, de bereikbaarheid van binnensteden en de belangenbehartiging voor de detailhandel in Brussel zijn hierbij voorbeelden.

Per 18 maart 2004 bestaat het Dagelijks Bestuur van de RND uit de heren drs. P.E. Hamming (voorzitter), H. van den Broek (vice-voorzitter), drs. J.W.M. Holtel (penningmeester), drs. A.D. Boer en F.K. De Moor, lic-drs.

De Raad Nederlandse Detailhandel (RND) is een overkoepelende werkgeversorganisatie. De bij de RND - via de brancheverenigingen - aangesloten detailhandelsondernemingen vertegenwoordigen ruim 12.000 vestigingen, 230.000 werknemers en een jaarlijkse omzet van 32 miljard euro. De RND behartigt de gemeenschappelijke economische en sociale belangen van zijn leden.