Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum  Nijmegen, donderdag 18 maart 2004[pic]donderdag 18 maart 2004 
                                                                     
Van    Piet Versteegt, GSM-nummer 06.53 71 55 65 / afdeling          
      Communicatie                                                   

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen
Aangehouden wegens doorrijden na aanrijding

Een 21-jarige Nijmegenaar kon woensdagavond op de Gravendal door de politie op heterdaad worden aangehouden nadat hij op een parkeerplaats aan die straat tegen een geparkeerde auto was gereden. Die auto was van een 39-jarige Nijmeegse. Getuigen hadden de aanrijding gezien en melden het aan de politie. Bij nader onderzoek bleek dat de man onder invloed van alcoholhoudende drank was. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.


Aangehouden voor openlijke geweldpleging

Zes mannen in de leeftijd van respectievelijk 19 en 20 jaar, afkomstig uit Uden, Zeeland, Volkel, Langenboom en Lithoijen zijn donderdagmorgen rond 02.05 uur op de Industrieweg aangehouden omdat zij kort daarvoor van drie personenauto's de spiegels hadden vernield. De zes zijn overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen is opgemaakt.


Motor gestolen

Woensdagmiddag rond half drie is van de Smetiusstraat een paarse Suzuki GSX-R met kenteken MS-27-SV gestolen.


Woningbrand

Rond 18.50 uur werd brand gemeld in een woning aan de Willemsweg. Bij nader onderzoek bleek er brand te zijn in de kelder. De bewoners konden op tijd de woning verlaten. De brandweer bluste de brand. Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan. Een sachadebedrag is niet bekend.


Gestolen auto's

- Woensdag is van de Heyendaalseweg een rode Volkswagen-Bora met kenteken
67-GK-ZX gestolen.
- Woensdagavond is van de Klaroenstraat een rode Opel-Kadett met kenteken PY-47-KF gestolen.
- In de periode van zaterdag 13 op woensdag 17 maart is van het Hogeveld een grijze Renault-Clio met kenteken 73-GS-HH gestolen.


Gewond bij aanrijding

Een 22-jarige Nijmegenaar raakte woensdagavond gewond toen hij op zijn bromfiets op de Nieuwe Dukenburgseweg werd aangereden door een 35-jarige bestuurder van een personenauto die vanaf een parkeerterrein de weg opreed en de bromfiets geen voorrang verleende. De bestuurder van de bromfiets raakte gewond aan een been en werd per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.

Woninginbraken

- In de nacht van woensdag op donderdag is binnengedrongen in een woning aan de Dominicanenstraat door een niet afgesloten raam open te schuiven en naar binnen te klimmen. Uit de woning is een laptop-computer gestolen. De 29-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.
- In de nacht van woensdag op donderdag is binnengedrongen in een woning aan de Jan de Wittstraat. Uit der woning zijn twee mobiele telefoons, wat geld en een paar treinkaartjes gestolen. De 37-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.


District Tweestromenland
Ooij - gewonden bij aanrijding

Woensdagmiddag reed een 55-jarige man uit Malden in zijn personenauto zonder goed uit te kijken de kruising van de Leuthsestraat met de St. Hubertusweg over. Voor hem van rechts kwam over de St. Hubertusweg een personenauto aanrijden waarin een man een vrouw uit Ooij zaten (leeftijden nog onbekend) Beidse auto's raakten ernstig beschadigd. De man en de vrouw uit Ooij werden per ambulance overgebracht naar het Radboudziekenhuis.


District De Waarden
Tiel - aanhouding voor illegaal kopieren

Woensdagmiddag werd een 43-jarige Culemborger op de Vrije Markt aan de Spoorstraat in Tiel aangehouden omdat hij door medewerkers van de Stichting Brein betrapt werd op het voor de verkoop voorhanden hebben van 126 illegaal gekopieerde DVD's. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De DVD's zijn in beslag genomen. De man was al eerder betrapt op overtreding van de Auteurswet. Bij onderzoek in de woning trof de man enkele duizenden illegale DVD's en CD's aan. Hem zal daarvoor een boete van E 500,-- per illegale drager worden opgelegd. Er is tegen de man proces-verbaal opgemaakt.


Hellouw - woninginbraak

In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan de Beatrixstraat door een raam open te breken. Uit de woning is audi0-visuele apparatuur, een muntenverzameling en een sieraad gestolen. De 31-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.


Tiel - auto gestolen

Woensdag is van de Stationsstraat een zilvergrijze Volkswagen-Golf met kenteken FB-VV-82 gestolen.


Tiel - aanrijding met ambulance

Een 50-jarige vrouw die donderdagmorgen rond 06.00 uur in haar bestelbusje vanaf de Rijksweg A15 bij groen licht linksaf de Industrieweg in de richting Tiel opreed, werd op de kruising aangereden door een ambulance die vanuit Maurik in de richting Tiel kwam rijden en door rood reed. De 55-jarige bestuurder van de ambulance had de blauwe lampen aangeschakeld maar niet het geluidssignaal. De verpleegster die in de ambulance de zorg voor de patient had, kwam te vallen en raakte daardoor gewond. Zij, een 47-jarige Tielse werd met een andere ambulance naar het Rivierenland-ziekenhuis overgebracht. De auto van de 50-jarige vrouw uit Wamel raakte totaal vernield. Zij raakte niet gewond.

Hedel - inbraak woning

Woensdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Hageland door een deur open te breken. Uit de woning zijn sieraden en geld gestolen. De 57-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.


Hedel - brand in leegstaand pand

Woensdagavond rond 21.25 uur brak brand uit in een leegstaand pand aan de Prinses Beatrixstraat. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting. De politie stelkt nog een nader onderzoek in. Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan. Een schadebedrag is niet bekend.

Ochten - te snel

Een 46-jarige man uit Wamel die op een motor reed werd woensdagmiddag door de video-surveillanceauto betrapt toen hij met een snelheid van 132 km per uur reed waar hij maar 80 km per uur mocht. De man kreeg een bekeuring en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Blik op veilig

Snelheidscontrole op donderdag 18 maart 2004.

Plaats    Straat       Tijd        MaximumVoer-AantaHoogst
                                          tuigel    gemete
                                   snelhein    bekeun     
                                   d           rd   snelhe
                                                    id    
Nijmegen  Berg en      09.30 -     50     2339 44   70    
          Dalseweg     13.00 uur                          
Nijmegen  Weurtseweg   08.00 -     50     2060 82   75    
                       12.15 uur                          
Nijmegen  Graafseweg   13.30 -     50     879  48   71    
                       14.45 uur                          


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --