Ingezonden persbericht


Unisys introduceert 'Broadband Backup Solution' voor breedbandleveranciers

Nieuwe oplossing ideaal voor MKB- en consumentenmarkt

Schiphol-Rijk, 18 maart 2004 - Unisys heeft een nieuwe backup-oplossing op basis van breedband geïntroduceerd, waarmee breedbandleveranciers de MKB- en consumentenmarkt kunnen voorzien van een praktische backup-mogelijkheid. De Unisys Broadband Backup Solution maakt zo een eind aan de ergernissen van veel MKB'ers en consumenten, die vaak moeite hebben met het betrouwbaar opslaan van belangrijke of persoonlijke data. De backup-oplossing is gemakkelijk in gebruik en biedt volledig geautomatiseerde gegevensopslag volgens een vooraf ingesteld schema.

Bedrijven en consumenten kunnen voor de oplossing terecht bij hun breedbandprovider - xDSL of kabel - die de dienst op abonnementsbasis kan aanbieden. Na snelle en eenmalige installatie van client-software kunnen gebruikers hun persoonlijke instellingen vastleggen en zo nodig later wijzigen. De gegevens die opgeslagen worden op het externe opslagsysteem van de breedbandleverancier worden volledig versleuteld verzonden.

De nieuwe oplossing van Unisys stelt breedbandleveranciers in staat om een interessante nieuwe dienst op de markt te brengen tegen een aantrekkelijke prijs en met weinig verloop in gebruikers. De dienst richt zich vooral op kleine en middelgrote organisaties, consumenten en bedrijven met veel kleine vestigingen. Unisys beschouwt de nieuwe dienst als een belangrijke mogelijkheid voor operators die zoeken naar nieuwe omzetkanalen. De dienst speelt in op de toenemende vraag naar beveiliging en continuïteit. Operators kunnen in dat verband op basis van sell-on of sell-up hun omzet in breedbanddiensten vergroten en hun imago als een betrouwbare leverancier versterken.

"Deze nieuwe oplossing biedt mogelijkheden voor probleemloze opslag voor een toenemend aantal breedbandgebruikers die er zeker van willen zijn dat hun gegevens veilig en betrouwbaar opgeslagen worden", zegt Dieter Kastenhuber, Vice-president en General Manager bij Unisys Communications Continental Europe. "Een grote groep bedrijven en veel consumenten beschikken niet over de middelen om hun data consistent en veilig op te slaan. Met deze oplossing is er voor hen een betaalbare en transparante manier om data betrouwbaar op te slaan en wanneer nodig te herstellen."

Kenmerken van de oplossing zijn:
* Toegang op afstand tot databeveiliging via elke desktop of laptop en een IP-netwerk voor het op regelmatige basis synchroniseren van gegevens. * Volledige controle op afstand van backup en restore. * Terugvinden van elke versie van een bestand en herstel van corrupte applicaties en systemen door gecontroleerde roll-back. * Veilige toegang tot opgeslagen gegevens via een webbrowser vanaf elke willekeurige locatie. * Veilige backup door gebruik van verschillende encryptie-niveaus.

Unisys heeft uitgebreide expertise in het ontwerpen en implementeren van betrouwbare en veilige backup-platforms op basis van Unisys ES7000-servertechnologie en de EMC² Centera storage-technologie. De nieuwe backup-oplossing is voor breedbandleveranciers beschikbaar op basis van verschillende businessmodellen, waaronder een revenue sharing-model. Unisys is al met verschillende Europese carriers in gesprek over de implementatie van de oplossing.

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in diensten en oplossingen op het gebied van informatietechnologie. De Unisys-medewerkers combineren expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, infrastructuur en servertechnologie met gedetailleerde kennis van de markt en gedrevenheid. Zo helpen zij klanten in meer dan 100 landen met het snel en efficiënt bereiken van concurrentievoordeel. Meer informatie is beschikbaar op www.unisys.com.



Ingezonden persbericht