Ingezonden persbericht


Amsterdam 18 maart '03

PERSBERICHT

Rapport landelijke werkconferentie: De Nigeriaanse gemeenschap in Nederland

Op zaterdag 20 december 2003 traden ruim 50 vertegenwoordigers van Nigeriaanse organisaties in Nederland, beleidsmakers en journalisten met elkaar in discussie tijdens de landelijke werkconferentie De Nigeriaanse Gemeenschap in Nederland: Maatschappelijke integratie vanuit Nigeriaans perspectief. Centraal stond de schier uitzichtloze positie van vele Nigerianen in Nederland en de manier waarop de Nigerianen in toenemende mate negatief in de media verschijnen. Volgens cijfers van het CBS telt Nederland ruim 6200 inwoners van Nigeriaanse afkomst; volgens de heer U. Iheukumere, secretaris Nigeria Foundation Nederland, zou het echter om minimaal het dubbele aantal gaan.

Uit de reacties tijdens en na de conferentie is duidelijk geworden dat zowel het initiatief alsmede de inhoudelijke bijdragen een verhelderend effect hebben gehad op zowel de betrokken organisaties en instanties als de Nigeriaanse gemeenschap als zodanig. De landelijke werkconferentie heeft tevens aanzet gegeven tot intensivering van de samenwerking en kennisuitwisseling tussen de Nigeriaanse gemeenschap in Nederland en relevante maatschappelijke instanties binnen de Nederlandse samenleving.

Voor beleidsmakers, (internationale) hulpverlenende instanties, profit en non-profit organisaties, wetenschappers, studenten en anderen belanghebbenden die zich verder willen verdiepen in de Nigeriaanse gemeenschap in Nederland is met ingang van 18 maart 2004 een uitgebreid conferentierapport beschikbaar. Het 31 pagina's tellende rapport (exclusief bijlagen) is te bestellen door E 19,50 (inclusief BTW en verzendkosten) over te maken op: rek. nr. 84 12 02 117 o.v.v. uw volledige naam, adres en rapportnummer 00504 NL

De landelijke werkconferentie is financieel mogelijk gemaakt door het Ministerie van Justitie en Gemeente Amsterdam (Stadsdeel Zuidoost)


---

Noot aan de redactie

Voor nadere informatie:
Pari Passu Consultancy, Dhr. S.J. Deul, tel: 020 6361463 / 06 21534484, E-mail: info@paripassuconsultancy.nl


---- --