Zeehondencreche Pieterburen

Stem van de Stilte klinkt in Pieterburen

"Stem van de Stilte" heet het prachtige boek dat dankzij de inzet van Kees F. Boon van uitgevershuis Bu.G in een fraaie vormgeving kon worden uitgegeven. Lenie 't Hart kreeg het eerste exemplaar uit handen van Kees Boon en overhandigde vervolgens exemplaren aan beeldend kunstenaar Minne Onnes en aan literair kunstenaar Jan Kleefstra. Ook Trijnie van der Sluis-Holman, medeoprichter van de Waddenkunstkring en Joke Stoop, beleidsmedewerker van de Waddenvereniging kregen uit handen van Lenie 't Hart een exemplaar.
Lenie benadrukte in haar toespraak dat het een taak van kunstenaars is om de mensen te betrekken bij de kwetsbaarheid van de natuur. Daardoor kunnen mensen zich verantwoordelijk gaan voelen voor hun eigen handelen.
Ook Trijnie van der Sluis-Holman en Joke Stoop wezen op het gevaar van de grote invloed van menselijk handelen op het prachtige stiltegebied Waddenzee.

Tot slot reciteerde Jan Kleefstra, daarbij op voortreffelijke wijze op de gitaar begeleid door zijn broer Romke, een aantal van zijn teksten, die hij zelf geen gedichten maar fragmenten noemt.

Het boek is in de boekhandel en binnenkort ook in de winkel van de Zeehondencrèche te koop.