Ingezonden persbericht


Persbericht

MARCONI EN MITEL SLUITEN PARTNERSHIP OP HET GEBIED VAN IP-COMMUNICATIE VOOR GROTE ONDERNEMINGEN

Hannover (CeBIT) / Hoofddorp - 18 maart 2004, Marconi Corporation plc (London: MONI and NASDAQ: MRCIY), aanbieder van telecommunicatieapparatuur, diensten en oplossingen, en Mitel - leverancier van IP-communicatie-oplossingen - hebben vandaag bekend gemaakt te gaan samenwerken om grote ondernemingen schaalbare en flexibele IP-communicatie te bieden. De oplossing, die zal leiden tot aanpassingen aan Marconi s Softswitch, is ontwikkeld om klanten grote keuze en flexibiliteit te bieden bij het distribueren van IP- communicatiediensten, -apparatuur en -applicaties door een combinatie van gehoste beheerdiensten en in-house deployment-modellen.

Grote ondernemingen die hosted- of Centrex services gebruiken, hadden tot nu toe beperkte toegang tot goedkopere moderne toepassingen zoals: telewerken, unified messaging, contactcenter-applicaties, conferencing- en collaboration-oplossingen. De overeenkomst tussen Marconi en Mitel biedt klanten een op open standaarden gebaseerde oplossing die krachtige, gehoste functionaliteit combineert met kostenreductie, productiviteitsstijging per werknemer en verbeterde klantenservice.

Deze gezamenlijke inspanning maakt gebruik van het Session Initiation Protocol (SIP), een open standaard voor het tot stand brengen en beheren van multi-party, mixed-media communicatiesessies over geconvergeerde netwerken. De internetworking netwerkmogelijkheden en de integratie van een zeer schaalbare softswitch met de vele eigenschappen van een IP-PBX levert een uitgebreid aanbod van IP-telefoniemogelijkheden en innovatieve IP-applicaties. Deze gezamenlijke oplossing toont hoe innovatieve communicatietoepassingen effectief kunnen worden ingezet bij grote ondernemingen.

Deze oplossing integreert gehoste IP-diensten naadloos met de op de locatie van de klant aanwezige IP-toepassingen. Hij biedt meerwaarde en een grotere keuze aan grote enterprise klanten, zegt Don Smith, CEO van Mitel. Deze samenwerking met Marconi is de eerste stap in de vervulling onze gezamenlijke visie door echte alomtegenwoordige, open en kostenefficiënte oplossingen te bieden voor grote ondernemingen.

De samenwerking met Mitel zal Marconi s commerciële Softswitch-propositie versterken en IP-applicaties met veel functionaliteit opleveren die het voor gebruikers mogelijk maken te profiteren van nieuwe IP-diensten, zegt Martin Harriman, hoofd marketing bij Marconi Corporation.

Over Marconi s Softswitch

Marconi s Softswitch biedt betrouwbaarheid op carrierniveau op een IP-platform met een open interface die tegemoetkomt aan de toenemende behoefte van netwerk operators (carriers) en grote ondernemingen. Softswitch heeft een opmerkelijk kleine footprint in het netwerk en de mogelijkheid om naadloos te migreren naar een Class 5 IP gebaseerd netwerk.

Dit switching platform is een ideale vervanging voor het PSTN in de nieuwe generatie netwerkarchitectuur. Softswitch s open standaard besturingssysteem verzekert compliance met een groot aantal IP-telefoons.

Over Marconi Corporation
Marconi Corporation plc is een wereldwijde leverancier van telecommunicatieapparatuur, diensten en oplossingen. De core business van het bedrijf is het aanbieden van innovatieve en betrouwbare optische netwerken, breedband routing en switching en breedbandtoegang-technologieën en -diensten. Onder klanten van Marconi bevinden zich veel van de grootste telecomoperators ter wereld. Meer informatie op www.marconi.com

Over Mitel
Mitel Networks is marktleider voor voice-, video- en dataconvergentie over breedband netwerken. Gericht op de ervaring van de gebruiker, levert het bedrijf geavanceerde communicatieoplossingen die eenvoudig zijn aan te passen aan individuele zakelijke behoeften. Via intuïtieve desktop-hulpmiddelen en applicaties, worden ondernemingen voorzien van innovatieve manieren om hun informatie en resources te beheren. Verticale markten profiteren van geïntegreerde oplossingen die bestaande investeringen beschermen, en hen ook nieuwe wegen bieden om economischer en productiever te werken. Mitel Networks heeft het hoofdkwartier in Ottawa, Canada en heeft wereldwijd kantoren, partners en wederverkopers. Voor meer informatie bezoek www.mitel.com. Mitel heeft een vestiging in Hoofddorp, telefoon 023 55 41 000

Meer informatie voor de redactie:
Mitel

Bas Baars bas_baars(at)mitel.com

Tel : 023 5541 971

Potters PR

Monique Potters monique(at)potterspr.nl

Tel: 0345 501595

Mobiel : 06 28 88 96 32