Ingezonden persbericht


D-Link brengt gratis firmware-upgrade D-Link Extreme G uit

Ondersteuning standaarden 802.11g- en 11b-netwerken; prestatieverbetering met 45%

Rotterdam, 18 maart 2004 - D-Link stelt een nieuwe firmware-upgrade gratis beschikbaar voor Xtreme G, het snelste 802.11g draadloos netwerk dat momenteel in de markt beschikbaar is. De upgrade biedt klanten een betere ondersteuning voor alle op standaarden gebaseerde 802.11g- en 11b-netwerken. Zo zijn compatibiliteit en interoperabiliteit sterk verbeterd door de inzet van een dynamische traceermodus voor alle draadloze technologieën. De netwerkprestaties zijn in de Standard G-mode tot 45% verbeterd en in de Super G-mode zelfs tot 144%.

Met de nieuwe gratis firmware-upgrade kunnen Xtreme G-producten netwerken in de buurt die hetzelfde kanaal gebruiken opsporen en automatisch prestatieopties in- of uitschakelen om netwerkprestaties en interoperabiliteit te optimaliseren. D-Link Xtreme G-producten zijn volledig compatible met eerdere 802.11g- en 802.11b-producten en maken gebruik van extra beveiligingsopties om computers en gebruikers van een netwerk maximaal te beveiligen. De gratis Xtreme G-upgrade is later deze maand te downloaden via www.dlink.nl.

De belangrijkste voordelen van de upgrade:

- Geavanceerde compatibiliteit en interoperabiliteit en aanzienlijke prestatieverbeteringen voor alle op 802.11g-gebaseerde producten;
- Verbetering van draadloze netwerkprestaties in de Standard G-mode tot 45%;
- Verbetering van draadloze netwerkprestaties in de Super G-mode - met channel bonding - tot 144%;
- Maximale interoperabiliteit met op standaarden gebaseerde 802.11b-producten;
- Dynamische radiogevoeligheid voor alle draadloze apparatuur en beperking van de interferentie van andere 802.11g- en 802.11b-draadloze netwerken.
- Gebruikers kunnen zelf kiezen tussen de verbetering van netwerkprestaties of handhaving van 54Mbps 802.11g-snelheden.

Bij de ontwikkeling van de firmware is nauw samengewerkt met chipproducent Atheros. Dit heeft geleid tot de best mogelijke prestaties van de Xtreme G 108Mbps netwerkproducten. Daarbij wordt de risicoloze compatibiliteit en ondersteuning van op standaarden gebaseerde producten gegarandeerd. Als channel bonding is ingeschakeld, scant Xtreme G elke 60 seconden naar een ander actief draadloos netwerk binnen zijn bereik. De oplossing schakelt automatisch over naar een kanaal als er een ander actief draadloos netwerk wordt gesignaleerd. Als dit niet het geval is, wordt de channel bonding ingeschakeld om in ieder geval de best beschikbare doorvoer te realiseren.

De D-Link Xtreme G-producten vergroten de doorvoer door technologieën als Channel Bonding, Packet Bursting, FastFrames en hardwarecompressie en encryptie, terwijl ze de 802.11g-standaard blijven ondersteunen. De robuuste beveiliging beschermt draadloze netwerken tegen indringers en komt overeen met de nieuwste beveiligingsprotocollen voor draadloze netwerken, zoals WEP-encryptie en Wi-Fi Protected Access (WPA) voor 802.1x en WPA-PSK.

De Xtreme G draadloze netwerkoplossing van D-Link bevat de Xtreme G DI 624 Wireless Router met een 4-poorts-switch, de Xtreme G DWL-G650 Wireless Cardbus Adapter, Xtreme G DWL-G520 Wireless PCI Adapter, de DWL-G810 Wireless to Ethernet Bridge en de Xtreme G DWL-2000AP Wireless Access Point.

Over D-Link
Sinds de oprichting van D-Link in 1986 heeft het bedrijf zich gericht op de ontwikkeling en productie van hoogwaardige netwerkoplossingen die zij tegen een concurrerende prijs op de markt brengt. Door een scherpe focus op de eisen en wensen van haar klanten heeft D-Link een toonaangevende positie weten te verwerven met producten die wereldwijd worden ingezet. D-Link is in Europa actief in 17 landen en beschikt wereldwijd over 47 vestigingen. D-Link ontwikkelt en produceert een brede reeks van producten voor LAN's, WAN's en mobiele netwerken. Meer informatie is beschikbaar op www.dlink-benelux.com



Ingezonden persbericht