Politie Zaanstreek-waterland


15:15 17-MRT-04
LOC: KROMMENIE, HEILIGEWEG

Fietsendieven hebben voorraad gestolen fietsen

Bij huiszoekingen na de aanhouding van een fietsendief, werden in totaal 23 fietsen aangetroffen, die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De fietsendief, een 21-jarige man uit Krommenie, werd door een agent in zijn vrije tijd aangehouden. De agent kende de man als fietsendief en zag dat de man in het bezit was van een fiets waarvan het slot was doorgeslepen. Vlak na de aanhouding kwam de vriendin van de verdachte, een 19-jarige vrouw eveneens uit Krommenie, ter plaatse. Ook zij was in het bezit van een fiets met een doorgeslepen slot en werd ook meteen aangehouden. Zowel in een schuur van de ouderlijke woning van de man, als in de boxruimte van de flat van de vriendin, werden de andere fietsen aangetroffen. De vrouw legde een volledige verklaring af en werd later weer in vrijheid gesteld. De man moest blijven en werd in verzekering gesteld. Gedurende het onderzoek rezen verdenkingen tegen de vader van de verdachte, een 57-jarige Krommenieër, die later op de avond eveneens werd aangehouden en in verzekering gesteld. Het onderzoek is nog gaande en meer arrestaties worden niet uitgesloten.

15:16 17-MRT-04
LOC: WORMERVEER, KERKSTRAAT

Fietsendief op herhaling

Een 38-jarige man uit Zaandijk werd wederom aangehouden wegens fietsendiefstal. De man was die ochtend weer in vrijheid gesteld na een fietsdiefstal van een dag daarvoor. Een agent, die de man als fietsendief kent, zag hem op een nagelnieuwe fiets rijden en sprak hem aan. Vlak daarna fietste hij hard weg en probeerde te ontkomen. Dat lukte niet, waarna hij toch in zijn kraag werd gevat. De fiets bleek afkomstig uit een showroom van een fietsenwinkel in Krommenie. Deze keer werd de verdachte in verzekering gesteld en zal hij op vrijdag aan de officier van justitie worden voorgeleid. Hij zal volgens de nieuwe richtlijnen voor veelplegers worden behandeld.

21:24 17-MRT-04
LOC: ZAANDAM, THORBECKEWEG

Autodief aangehouden

Een 32-jarige man uit Amsterdam werd door de politie aangehouden, omdat hij in een gestolen auto reed. De eigenaar van de auto, die een dag eerder gestolen was, zag zijn voertuig over de Noorder IJ en Zeedijk rijden en waarschuwde de politie. Die wist de auto te traceren en kon deze staande houden op de oprit naar de A10. De verdachte werd ingesloten.

03:24 18-MRT-04
LOC: EDAM, NIJVERHEIDSSTRAAT

Uitslaande brand op nippertje voorkomen

Door snel en adequaat optreden van een beveiliger van bedrijfsterreinen en de eigenaar van een bedrijf, werd een uitslaande brand voorkomen. De beveiliger ontdekte op zijn ronde vuur in het bedrijf en waarschuwde de brandweer, de politie en de eigenaar van het bedrijf. De laatste, een 55-jarige man uit Middelie, was nog eerder dan de brandweer ter plaatse en ging onmiddellijk zijn met rook gevulde bedrijfspand binnen. Binnen enkele seconden kwam hij met een brandende afvalcontainer naar buiten, die door de brandweer werd geblust. De container had in een hoek gestaan met verfblikken en gasflessen en de omgeving was al zodanig opgewarmd, dat het vuur elk ogenblik had kunnen overslaan. Door het weghalen van de container werd dit voorkomen. De eigenaar van het bedrijf liep lichte brandwonden aan zijn handen op.

06:22 18-MRT-04
LOC: WORMER, KEES JONGENSSTRAAT

Drie woninginbraken

In de afgelopen nacht heeft men in twee woningen ingebroken en in een derde gepoogd dat te doen. In alle gevallen forceerde men een bovenlicht van de woning. Bij twee daarvan kon men het daaronder gelegen raam openmaken en naar binnen klimmen. In beide woningen werd de benedenverdieping doorzocht. Uit één woning worden bankpassen, wat klein geld en een mobiele telefoon vermist. Uit de andere woning werd niets ontvreemd.

06:47 18-MRT-04
LOC: WORMER, FAUNASTRAAT

Politie zoekt getuigen na aanhouding inbreker

Na de aanhouding van een 17-jarige jongen uit Zaandam, is de politie op zoek naar getuigen van de inbraak bij een opticien. Daar was een steen door de etalageruit gegooid, waarna een aantal brillen werden gestolen. Een getuige zag twee donkergeklede jongens wegrennen. Even later zag een motoragent twee jongens op het Zwetpad lopen, die aan het signalement voldeden. Hij sprak de jongens aan, waarna één van hen er vandoor ging. De 17-jarige kon worden aangehouden. Bij zijn fouillering werden drie zonnebrillen met prijskaartjes op hem aangetroffen, vermoedelijk afkomstig van de inbraak. Hij werd ingesloten.
De politie is vooral op zoek naar getuigen, die beide donkergeklede jongens op het Zwetpad of in de onmiddellijke omgeving daarvan hebben zien lopen. Zij kunnen contact opnemen met het wijkteam Wormer via 0900-8844

13:46 18-MRT-04
LOC: A7, A8 EN A10

Spookrijdster heelhuids aan de kant

Een 64-jarige automobiliste uit Noordwijk heeft vanuit de richting Purmerend en vermoedelijk over de vluchtstrook tegen het verkeer in gereden over de A7, de A8 en de A10. Pas bij de afslag Landsmeer op de A10 lukte het de gewaarschuwde politie de vrouw van de weg te halen. Zij was behoorlijk in de war geraakt, omdat zij niet meer wist waar haar onlangs verhuisde dochter woonde. Zij heeft op het traject nog ergens een andere personenauto geschampt, maar daar zijn nog geen gegevens over bekend. Er zijn in ieder geval geen gewonden gevallen. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd. Haar dochter heeft haar daarna op het politiebureau opgehaald.


Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-180304


01:22 18-MRT-04
WIJDEWORMER, A7

Drankrijder moet rijbewijs inleveren

Een 26-jarige automobilist uit Amsterdam werd in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden op de A7 in Wijdewormer. Agenten zetten de man voor een controle aan de kant nadat zij hem slingerend over de rijbaan zagen rijden. De man bleek drie zoveel drank op (650 ug/l) te hebben als is toegestaan.Hij kreeg een rijverbod van zeven uur, een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

08:00-11:30 17-MRT-04

NOORDBEEMSTER, MIDDENWEG
45 km per uur te hard
Op de Middenweg in de Noordbeemster werd woensdagochtend een hoogste snelheid gemeten van 125 km per uur. Tijdens de snelheidscontrole reed drie procent van alle passanten harder dan de toegestane 80 km per uur.

08:30-10:00 17-MRT-04
ZAANSTAD, DIVERSE LOCATIES
45 bestuurders en passagiers zonder gordel
Zes medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden woensdag op verschillende locaties in de Zaanstreek verkeerscontroles. Gelet werd vooral op snelheid en het dragen van de gordel. Op de Heijermanstraat en de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandam werden woensdagochtend en - middag in totaal 45 bestuurders en passagiers bekeurd omdat zij geen gordel om hadden. Daarnaast ontvingen 31 hardrijders een boete.
Op de Dorpsstraat in Assendelft werd woensdag aan het einde van de middag een autogordelcontrole gehouden. Tien bestuurders en passagiers zaten zonder gordel in de auto en kregen een boete van 45 euro.
In de avonduren werd op de Vincent van Goghweg in Zaandam een snelheidscontrole gehouden. Veertien hardrijders werden staande gehouden. Tijdens de controle werd behalve van een lasergun ook gebruik gemaakt van een radarauto om de snelheid te meten. Enkele tientallen bestuurders zullen binnenkort de boete thuis ontvangen. Tijdens de controles werden in totaal drie bestuurders bekeurd omdat zij belden tijdens het rijden. Ook werden twee automobilisten die een niet geldige kentekenplaat hadden en een bromfietser zonder helm bekeurd.

EINDE


---- --