Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, 18 maart

Alkmaar 18-03-2004 - 16.00 uur

Bromfietscontrole
Alkmaar, woensdag 17 maart 2004
Tussen 15.30 en 17.00 uur is een bromfietscontrole gehouden op de parkeerplaats Bergerweg/Groenelaantje. In totaal zijn 21 bekeuringen uitgedeeld. Daarvan werden 15 uitgedeeld voor het overschrijden van de snelheid. De andere bekeuringen werden gegeven vanwege een gladde band, niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat, rijden door rood licht, niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat, ontbreken van correcte verlichting en het van de verkeerde (verboden) kant inrijden van een weg.

Rijden onder invloed
Castricum, donderdag 18 maart 2004
Omstreeks 01.20 uur is een 38-jarige man uit Limmen aangehouden. Hij blies 590 ug/l. Dat is ruim tweeënhalf keer de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Dader autodiefstal vrijwel direct aangehouden
Alkmaar, donderdag 18 maart 2004
Rond 03.40 uur is een 19-jarige jongen uit Heiloo op de Huibert Pootlaan aangehouden wegens autodiefstal. Surveillerende agenten kregen een melding binnen dat een auto gestolen zou worden op het Zeglis. Ook kregen ze het signalement van de dader door. Daar aangekomen troffen ze niets aan. Op een gegeven moment naderde de gestolen auto hen. De agenten zetten de achtervolging in. De dader stapte de auto uit en ging te voet verder. Hij is uiteindelijk aangehouden en meegenomen naar het bureau. De auto is voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Aanrijding met letsel
Alkmaar, 18 maart 2004
Op de Helderseweg vond vanmiddag omstreeks 13.25 uur een aanrijding plaats tussen een motorfiets en een bedrijfsauto. De bestuurder van de auto, een 28-jarige man uit Egmond-aan-Zee, kwam uit de richting van de Kanaalkade toen hij linksaf sloeg en de hem tegemoetkomende motorrijder geen voorrang verleende. De 24-jarige motorfietser, afkomstig uit Alkmaar, raakte gewond aan zijn borst. Hij is opgenomen in het ziekenhuis.

Agenten treffen geen blaam
De surveillerende politiemensen, die vorig jaar een vrouw uit Noordeinde (gemeente Graft/De Rijp) hardhandig in een politieauto hadden gezet en meegenomen naar het bureau, treffen geen enkele blaam. Dit blijkt uit het op last van de Officier van Justitie uitgevoerde onderzoek. De vrouw, die een strafbaar feit had gepleegd, weigerde haar naam op te geven en verzette zich tegen haar aanhouding. Daarom is het optreden van de politie volgens de Officier aan haarzelf te wijten geweest. De vrouw, die aangifte van mishandeling had gedaan tegen de politie, heeft hiervan inmiddels bericht ontvangen. Hiermee is de zaak, die vorig jaar veel media-aandacht heeft gekregen, afgedaan voor politie en OM.